Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Παγκόσμιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων με 349.691 μολύνσεις – Οι ΗΠΑ θα στείλουν βοήθεια

Ινδία: Παγκόσμιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων με 349.691 μολύνσεις – Οι ΗΠΑ θα στείλουν βοήθεια
Επιπλέον βοήθεια θα στείλουν οι ΗΠΑ στην Ινδία

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού που έχουν αναφερθεί ποτέ σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέσα σε ένα 24ωρο, κατέγραψε η Ινδία με 349.691 νέες μολύνσεις.
Στη χώρα καταγράφηκε και ρεκόρ θανάτων, αφού τις προηγούμενες 24 ώρες κατέληξαν λόγω covid-19, 2.767 άνθρωποι.
Συνολικά στην Ινδία από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 16,96 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού και 192.311 θάνατοι από covid-19.

Ελλείψεις οξυγόνου

Στην Ινδία, που βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού, τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όριά τους και σημειώνονται ελλείψεις οξυγόνου.
Η ινδική κυβέρνηση έχει καταφύγει σε στρατιωτικά αεροσκάφη και τρένα για να μεταφέρουν οξυγόνο στο Νέο Δελχί από άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό, όπως για παράδειγμα από τη Σιγκαπούρη.

Στέλνουν βοήθεια οι ΗΠΑ

Επιπλέον βοήθεια θα στείλουν οι ΗΠΑ στην Ινδία, όπως δήλωσε το Σάββατο 24/4 εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
«Βρισκόμαστε σε εντατικές συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο και σχεδιάζουμε να στείλουμε άμεσα επιπλέον βοήθεια στην κυβέρνηση της Ινδίας και τους Ινδούς υγειονομικούς που μάχονται ενάντια σε αυτή το σφοδρό ξέσπασμα (της επιδημίας covid-19). Σύντομα θα σας ενημερώσουμε περαιτέρω», ανέφερε ο εκπρόσωπος σε email που έστειλε στο Reuters.
«Σκεφτόμαστε τον ινδικό λαό εν μέσω αυτού του φρικτού ξεσπάσματος της covid-19. Συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας στην ινδική κυβέρνηση και θα προσφέρουμε άμεσα επιπλέον βοήθεια στον λαό της Ινδίας και τους ήρωες υγειονομικούς της Ινδίας», έγραψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, A. Blinken στο Twitter.
Το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ζήτησε την Παρασκευή 23/4 από την κυβέρνηση Biden να προσφέρει εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca που διαθέτει στην Ινδία, τη Βραζιλία και άλλες χώρες που έχουν πληγεί πολύ από την covid-19.
Στο μεταξύ, αξιωματούχοι από την Ινδία και τις ΗΠΑ διεξάγουν διάλογο σε διάφορα επίπεδα για να διασφαλίσουν «τη μικρή παροχή ποσότητας συστατικών από αμερικανικές εταιρείες για την παραγωγή εμβολίων κατά της covid-19 στην Ινδία», σημείωσε εκπρόσωπος της ινδικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον.
«Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να συνεργαστούμε για να εντοπίσουμε πού υπάρχουν προβλήματα στις αλυσίδες παροχής ιατρικών προϊόντων και να βρούμε πιθανές λύσεις για την αντιμετώπισή τους, αλλά και να αντιμετωπίσουμε μαζί την πανδημία και να επιταχύνουμε τις προσπάθειες εμβολιασμού», ανέφερε ο ίδιος.
Το Serum Institute της Ινδίας (SII), ο μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων παγκοσμίως, κάλεσε μέσα στον μήνα τον Biden να άρει το εμπάργκο στις αμερικανικές εξαγωγές πρώτων υλών που πλήττουν την παραγωγή εμβολίων της AstraZeneca

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης