Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας - Στους 9.950 οι νεκροί στην Ελλάδα - Δεύτερο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης

Αργή αποκλιμάκωση της πανδημίας - Στους 9.950 οι νεκροί στην Ελλάδα - Δεύτερο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης

Η πανδημία στη χώρα μας παρουσιάζει σταθεροποιητικές τάσεις προς τα κάτω, ενώ στο κόκκινο παραμένει και το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ)

Σχετικά Άρθρα

(Συνεχές upd) Σε σταθερή και σταδιακή πορεία αποκλιμάκωσης βρίσκεται η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, αν και οι σκληροί επιδημιολογικοί δείκτες – θάνατοι και διασωληνωμένοι – δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.
Στο μεταξύ, συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό δεύτερου κρούσματος της ινδικής ματάλλαξης στο κέντρο της Αθήνας.
Πάντως, η αποσυμπίεση του ΕΣΥ θα χρειαστεί αρκετό χρόνο, με τη μισή Ελλάδα να παραμένει στο «βαθύ κόκκινο» και τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει το Σάββατο (24/4/2021) 2.597 νέα κρούσματα και 86 νεκρούς,  ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων μετά από αρκετές μέρες υποχώρησε κάτω από τους 800, στους 797.
Συνολικά 9.950 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της πανδημίας.
Πρώτη στον πίνακα των κρουσμάτων η Αττική με 1.198 και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 350.

Μετά τις θετικές εισηγήσεις των ειδικών για τη σταδιακή επαναφορά οικονομίας και κοινωνικής ζωής, με τήρηση των μέτρων προστασίας, χρήση self-test και εμβολιασμούς, αλλά και τις ανακοινώσεις για επαναλειτουργία όλων των σχολικών βαθμίδων, εστίασης και τουρισμού τον Μάιο, σειρά έλαβαν τα εμπορικά κέντρα και κέντρα αισθητικής που άνοιξαν το Σάββατο 24 Απριλίου, όπως και το λιανεμπόριο με τη μέθοδο click in shop σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.
Επιπλέον, στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου επαναλειτούργησαν  από τις 24/4 και οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών αισθητικής.
Σημειώνεται ότι σήμερα, Κυριακή των Βαϊων, τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Παράλληλα, άνοιξε το Σάββατο 24 Απριλίου, η πλατφόρμα των ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστεί κατά της Covid-19 η ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών.

Δεύτερο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης  στο κέντρο της Αθήνας

Εντοπίστηκε στη χώρα μας και δεύτερο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.
Θετική βρέθηκε μια 33χρονη αλλοδαπή γυναίκα  στο κέντρο της Αθήνας, με ιστορικό ταξιδιού από το Ντουμπάι στις 4/4.
Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης είχε εντοπισθεί στην Πάτρα και αφορούσε άνδρα ο οποίος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο PCR στις 22/3, ενώ είχε συμπτώματα από τις 16/3.

Η 33χρονη εντοπίστηκε σε μαζική δειγματοληψία των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ

Το κρούσμα με το στέλεχος Β.1.617.1 το οποίο αποτελεί το επικρατές στέλεχος στην Ινδία, ταυτοποιήθηκε στο ΙΙΒΕΑΑ ,στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Η 33χρονη  ανιχνεύθηκε σε μαζική δειγματοληψία των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ.
Πρόκειται για 33χρονη αλληδαπή γυναίκα που ζει στην Αττική, με ιστορικό ταξιδιού από το Ντουμπάι στις 4/4/2021 και με αρνητικό PCR τεστ από τη χώρα αναχώρησης.
Παρουσίασε συμπτώματα μετά την είσοδό της στη χώρα, χωρίς ωστόσο να απαιτηθεί νοσηλεία σε νοσοκομείο.
Ήδη, τα κλινικά συμπτώματα έχουν αποδράμει πλήρως, έχει ολοκληρωθεί η απομόνωσή της και ο ΕΟΔΥ έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των επαφών του κρούσματος.

Η ινδική μετάλλαξη

Το στέλεχος Β.1.617.1 χαρακτηρίζεται από μια σειρά μεταλλάξεων στο γονίδιο της ακίδας (Spike) του ιού, μεταξύ των οποίων το συνδυασμό E484Q και L452R, που ανιχνεύτηκαν στο κρούσμα.
Βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων από τη φυλογενετική ανάλυση, το στέλεχος Β.1.617.1 που απομονώθηκε από το κρούσμα, προέρχεται από την επαρχία Maharashtra της Ινδίας, περιοχή όπου χαρακτηρίστηκε για πρώτη φορά το μεταλλαγμένο στέλεχος.

Βασιλακόπουλος: Μικρή αύξηση κρουσμάτων το Πάσχα – Να προσέξουμε μέχρι το εμβόλιο να λύσει το πρόβλημα

Εκτίμηση για μια μικρή αύξηση κρουσμάτων το Πάσχα έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος και έκανε έκκληση να δούμε τους ανθρώπους μας σε εξωτερικούς χώρους, όπως μπαλκόνια, αλλά και να μην είναι διαφορετικοί και πολλοί αυτοί που θα συναντηθούμε αυτές τις ημέρες διότι είναι επικίνδυνο.
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως θα πρέπει να προσέξουμε μέχρι το εμβόλιο να λύσει το πρόβλημα.
Ο ίδιος ανέφερε ότι πριν 2 μέρες κυκλοφόρησε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet μια εργασία από την Σκωτία που έδειξε ότι μόνο με μία δόση της Astrazeneca ή της Pfizer μειώθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία κατά 90%.
«Άρα η λύση είναι το εμβόλιο και το καλύτερο είναι αυτό που είναι διαθέσιμο. Είναι εγκληματικό να αλλάζουμε τα εμβόλια μήπως μας τύχει το καλό. Να μην φοβάται ο κόσμος. Να πάει να εμβολιαστεί μαζικά», είπε χαρακτηριστικά.

Για αγορά

Αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι δεν δημιουργεί κίνδυνο και πως αξίζουν συγχαρητήρια και στους ανθρώπους του εμπορίου και στους πελάτες που τηρούν τους κανόνες.
Κατά τον ίδιο, είναι υγειονομικά είναι σωστό γιατί αν δεν πήγαιναν στο λιανεμπόριο και δεν δούλευαν οι άνθρωποι θα ήταν μέσα στα σπίτι ο ένας στο σπίτι του άλλου, με αποτέλεσμα την αύξηση της μεταδοτικότητας.
Πρόσθεσε ότι ο άνθρωπος που δουλεύει βλέπει ότι υπάρχει ελπίδα και είναι πιο εύκολο με καλή ψυχολογία να πειθαρχεί και στα μέτρα.

Τα επόμενα βήματα - Το σχέδιο για το άνοιγμα εστίασης, σχολείων, υπερτοπικών μετακινήσεων


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό και το σχέδιο της κυβέρνησης και εφόσον δεν υπάρξουν δυσάρεστες ανατροπές από την εξέλιξη της επιδημίας, προβλέπεται ότι:
• από τις 3 Μαΐου 2021 επαναλειτουργεί η εστίαση (εστιατόρια και καφετέριες) μόνο για τους εξωτερικούς χώρους, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με υποχρεωτικό self-test δύο φορές την εβδομάδα για το προσωπικό, με συνεχή ωστόσο παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων
• από τις 10 Μαΐου 2021 ξεκινά η δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, με τα μέτρα που ισχύουν ήδη για τα Λύκεια (υποχρεωτικό έλεγχο αυτοδιάγνωσης με δύο self-test εβδομαδιαίως για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων, με δωρεάν διάθεσή τους από τα φαρμακεία με χρήση ΑΜΚΑ)
• από τις 15 Μαΐου απελευθερώνονται οι υπερτοπικές διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών.

Μέτρα Πάσχα: Τι ισχύει με μετακινήσεις- Τι απαγορεύεται - Πώς θα λειτουργούν εκκλησίες


Η απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινά στις 10 το βράδυ.
Ειδικότερα, ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ.
Την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.
Συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.
Όσον αφορά τη λειτουργία των Εκκλησιών:
Για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2, με τα υγειονομικά μέτρα που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας).
Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10m2, και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.
Για τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους, ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.
Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής σημειώνεται ότι:
α) η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών,
β) το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού,
γ) πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων (όπως τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας κ.λπ.).

Αυστηροί έλεγχοι σε διόδια και λιμάνια

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ενόψει του Πάσχα, στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, κυρίως στα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, αλλά και στους παραδρόμους τους.
Παράλληλα, ερνατικοί είναι οι έλεγχοι και στα λιμάνια από το λιμενικό και την Ελληνική Ακτοφυλακή.

Μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ.

Αυστηροί αστυνομικοί έλεγχοι, ενόψει του Πάσχα, στο πλαίσιο της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, πραγματοποιούνται στα διόδια των εθνικών οδών, κυρίως Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας.
Οι αστυνομικοί, προκειμένου να αποτραπούν όσοι προσπαθήσουν να κάνουν «Πάσχα στο χωριό», εξετάζουν τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης των πολιτών και γίνεται επί τόπου διασταύρωση στοιχείων.
Σε όσους δεν έχουν να επιδείξουν τα απαραίτητα έγγραφα κατά τους αστυνομικούς ελέγχους, τους επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα, σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και ποινικές κυρώσεις.
Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που κάποιος μετακινείται άσκοπα και χωρίς να προβλέπεται του βεβαιώνεται πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης ή ψευδών δικαιολογητικών το πρόστιμα φτάνει τα 500 ευρώ, ενώ δεν αποκλείεται, κατά περίπτωση και υπό προϋποθέσεις να υπάρξουν και ποινικές συνέπειες.
Ήδη, το Σάββατο 25/4 κλιμάκιο αποτελούμενο από Επιθεωρητές-Ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας,  πραγματοποίησε ελέγχους στο σταθμό των διοδίων της Ελευσίνας σε 1.223 οχήματα και επέβαλε πρόστιμα ύψους 2.000 ευρώ (4x500€) για επίδειξη μη έγκυρων βεβαιώσεων μετακίνησης, στις οποίες αναγράφονταν πλαστά ή ψευδή στοιχεία.

Περί μετακινήσεων

Πάντως, οι μετακινήσεις για συγκομιδή προϊόντων, όπως για παράδειγμα το μάζεμα ελιάς, δεν υφίσταται σαν λόγος μετακίνησης την περίοδο του Πάσχα.
Οι μετακινήσεις για λόγους υγείας, αποδεικνύονται μόνο με έγγραφο ή παραπεμπτικό από δημόσια δομή.
Οι μετακινήσεις για κηδεία, καθιστούν υποχρεωτική την προσκόμιση ληξιαρχικής πράξης κηδείας.
Για μετάβαση στη μόνιμη κατοικία απαιτείται το Ε1, ενώ δεν επιτρέπεται η επιστροφή στα αστικά κέντρα μετά την περίοδο του Πάσχα.
Για μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, ο μετακινούμενος γονέας υποχρεούται να φέρει και να επιδεικνύει α) στην περίπτωση διαζυγίου, αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου, β) στην περίπτωση διάστασης, υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) και γ) σε κάθε περίπτωση, πρόσφορα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου, όπως τίτλο ιδιοκτησίας ή μισθωτήριο.
Σημειώνεται ότι η απόφαση προβλέπει διορία 48 ωρών για τις υπερτοπικές μετακινήσεις για τις περιπτώσεις εργασίας, κηδείας ή λόγων υγείας.
Οι εργαζομένοι στον ιδιωτικό τομέα (μισθωτοί) που μετακινούνται για δουλειά, θα πρέπει να έχουν χαρτί από ΕΡΓΑΝΗ, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να διαθέτουν έγγραφο που να βεβαιώνει την ιδιότητά τους, αλλά και χαρτί που αποδεικνύει το ραντεβού τους.

Καθημερινοί έλεγχοι στα λιμάνια

Αυστηροί έλεγχοι στα λιμάνια, ιδιαίτερα του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, διενεργούνται από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκη, στο πλαίσιο των εντατικών και συστηματικών ελέγχων καθολικής εφαρμογής των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Μάλιστα, οι έλεγχοι πραγματοποιούνται καθημερινά, είναι συνεχείς, καθολικοί και αυστηρότατοι, ενώ στόχος είναι να διασφαλίσουν:

  • Ότι όσοι ταξιδεύουν με τα πλοία της ακτοπλοΐας ανήκουν στις κατηγορίες εκείνων που δικαιούνται να μετακινηθούν μεταξύ περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και,
  • Ότι εφαρμόζονται κανονικά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού COVID-19 από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τους επιβάτες.

Μάλιστα, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος απευθύνουν συνεχώς συστάσεις, ώστε να είναι γνωστό πως σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται η μη τήρηση των μέτρων και η μη συμμόρφωση με τις υποδείξεις, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
Σημειώνεται ότι όσοι δεν κατέχουν τα απαραίτητα από τη νομοθεσία δικαιολογητικά για την μετακίνησή τους εκτός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, δεν θα επιτρέπεται να επιβιβασθούν στα πλοία για να ταξιδέψουν.

Η πορεία των εμβολιασμών

Τη Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξουν τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Για τους 40 - 49 ετών τα ραντεβού αναμένεται να ανοίξουν μέχρι την Μεγάλη Παρασκευή , απευθείας σε μία, ή σε δύο ομάδες (π.χ. 40-44 και 45-49) με όλα τα εμβόλια.
Σημειώνεται ότι ήδη από τις 24/4 άνοιξε  η πλατφόρμα των ραντεβού προκειμένου να εμβολιαστεί κατά της Covid-19 η ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών, ενώ στις 21/4 είχε ανοίξει  η πλατφόρμα για τους 55-59 ετών.
Σε σχέση με τις παραδόσεις εμβολίων για τους επόμενους δύο μήνες, τελευταίες επικοινωνίες με τις εταιρείες διαμορφώνουν τις παραδόσεις ως εξής.
• Από την εταιρεία Pfizer 2.150.000 δόσεις το Μάιο και 2.425.000 τον Ιούνιο.
• Από την εταιρεία Moderna 354.000 το Μάιο και 308.000 τον Ιούνιο.
• Από την εταιρεία Johnson & Johnson μια μικρή ποσότητα εντός του Απριλίου και ακολούθως 300.000 δόσεις το Μάιο και 960.000 δόσεις τον Ιούνιο.
• Η εταιρεία AstraZeneca δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις παραδόσεις του επόμενου διμήνου. Αναμένονται 450.000-500.000 δόσεις για κάθε μήνα.

Από 26 Απριλίου υποχρεωτικό self test για δημόσιους υπάλληλους

Από τη Δευτέρα 26 Απριλίου, η υποχρέωση διαγνωστικού ελέγχου σε εβδομαδιαία βάση απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους των δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους.
Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και οι κληρικοί, ιεροψάλτες και προσωπικό των ναών.
Ειδικά για την εβδομάδα 26 Απριλίου έως 5 Μαΐου, θα διατεθούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες 2 self test.
Στην εκπαιδευτική κοινότητα η διάθεση των self test θα ξεκινήσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα.
Στο μεταξύ, η μεταβατική χρονική περίοδος υποχρεωτικής εφαρμογής του μέτρου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα παρατείνεται μέχρι 2 Μαΐου.
Σημειώνεται ότι από τις 10 Μαΐου σταδιακά θα αυξάνεται το προσωπικό του δημοσίου, που θα παρέχει εργασία με φυσική παρουσία, ενώ οι υπάλληλοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου θα συνεχίζουν να εργάζονται με τηλεργασία ή να απουσιάζουν με ειδική άδεια εργασίας.
Η εξυπηρέτηση του κοινού συνεχίζει να γίνεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

ΕΟΔΥ: Στους 9.950 οι νεκροί, 2.597 νέα κρούσματα

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα νέο κορωνοϊού ανέρχονται σε 2.597, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σάββατο (24/4/2021).
Από τα κρούσματα αυτά τα 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 331.730 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 66 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.219 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid είναι 86, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.950 θάνατοι.
Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 797(63.9% άνδρες).
thanatoi_4.JPGkrousmata_9.JPG

Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.
To 85.2% έχε ιυποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.019 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 472 (ημερήσια μεταβολή +3.51%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 474 ασθενείς.
exelixi_4.JPG
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη) ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι79έτη (εύρος 0.2έως 106 έτη).

ilikies_3.JPG
kr_1.JPGanalogia_6.JPG
diaspora_7.JPG

epiptosi_4.JPG
kabyles_8.JPGdeigmata_7.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης