Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά το φιάσκο της Super League, πωλείται η Manchester United έναντι 4,6 δισεκ. ευρώ

Μετά το φιάσκο της Super League, πωλείται η Manchester United έναντι 4,6 δισεκ. ευρώ
Τα αδέλφια Glazer, στα οποία ανήκει ο ιστορικός αγγλικός σύλλογος φέρονται προβληματισμένα και από το γεγονός, πως οι φίλοι της Manchester απαιτούν την άμεση απεμπλοκή των Αμερικανών από την ιδιοκτησία της ομάδας
Σχετικά Άρθρα

Πωλητήριο στην Manchester United έναντι 4,6 δισεκ. ευρώ βάζουν οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες του αγγλικού συλλόγου μετά το φιάσκο της European Super League και τις αντιδράσεις των οπαδών.
Τα αδέλφια Glazer, στα οποία ανήκει ο ιστορικός αγγλικός σύλλογος φέρονται προβληματισμένα και από το γεγονός, πως οι φίλοι της Manchester απαιτούν την άμεση απεμπλοκή των Αμερικανών από την ιδιοκτησία της ομάδας.
Πάνω από 3.000 οπαδοί της ομάδας συγκεντρώθηκαν έξω από το Old Trafford, ιστορική έδρα της Manchester, προκειμένου να απαιτήσουν την αποχώρηση των Αμερικανών.
Η οικογένεια Glazer πιστεύει ότι το τίμημα είναι απολύτως αιτιολογημένο, επειδή ο ιστορικός σύλλογος θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει σημαντικές προσφορές χορηγιών ακόμη και μετά την κατάρρευση της Super League αναφέρει το Bloomberg.

Η αποτυχία του αμερικανικού μοντέλου

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές, εάν το ποσό αυτό αναφέρει στην πλειοψηφία των μετοχών των αδελφών Glazer ή στην αξία ολόκληρης της εταιρείας.
Η βραχύβια ύπαρξη της Super League μετά την κατακλυσμιαία αντίδραση οπαδών, παικτών και πολιτικών φαίνεται να έχει θορυβήσει τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της Manchester United που ήλπιζαν στη δημιουργία της «Λίγκας των 12» προκειμένου να πετύχουν αύξηση των εσόδων τους.
Η παταγώδης αποτυχία ενός μοντέλου εμπνευσμένου από τις ΗΠΑ που ωθεί τον ανταγωνισμό στο στενό πλαίσιο μίας ελίτ, αφαιρεί για τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες το οικονομικό πλεονέκτημα κατοχής μία ομάδας στην Premier League.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ιστορικός σύλλογος, αγοράσθηκε από την αμερικανική οικογένεια το 2005 έναντι 790 εκατομμυρίων λιρών (σ.σ. 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ εκείνη την εποχή).


glazers.jpg

Ενδιαφέρον και για Arsenal

Το πωλητήριο στην ιστορική αγγλική ομάδα φαίνεται να άνοιξε την όρεξη και άλλων επενδυτών στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Ο Daniel Ek, ιδρυτής του Spotify και υποστηρικτής της Arsenal, έγραψε στο Twitter ότι θα ενδιαφερόταν εάν την πωλήσει ο επίσης Αμερικανός Stan Kroenke.
Ο Kroenke κατέχει εξ ολοκλήρου την ομάδα του Λονδίνου, την οποία αγόρασε έναντι 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης