Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Lockdown έως τις αρχές Ιουνίου – Τα κρούσματα Covid αυξάνονται παρά τα περιοριστικά μέτρα

Γερμανία: Lockdown έως τις αρχές Ιουνίου – Τα κρούσματα Covid αυξάνονται παρά τα περιοριστικά μέτρα
Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων θα πρέπει να γίνει με προσεκτικά βήματα για να αποφευχθεί ένα πισωγύρισμα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz
Σχετικά Άρθρα

Παρά τους αυστηρούς περιορισμούς τα ποσοστά μόλυνσης από Covid – 19 αυξήθηκαν στη Γερμανία με τον υπουργό Οικονομικών Olaf Scholz να δηλώνει ότι, δεν αναμένονται κινήσεις για άρση των μέτρων πριν από τις αρχές Ιουνίου.
«Χρειαζόμαστε ένα χρονοδιάγραμμα για να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή, αλλά πρέπει να είναι ένα σχέδιο που δεν θα πρέπει να ανακληθεί μετά από λίγες μέρες», δήλωσε ο Scholz στην εφημερίδα Bild am Sonntag.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε θέση να σκιαγραφήσει «ξεκάθαρα και θαρραλέα βήματα ανοίγματος» για το καλοκαίρι έως τα τέλη Μαΐου, επιτρέποντας στην εστίαση να ανοίξει και οι πολίτες να πραγματοποιήσουν τις θερινές διακοπές τους.
Σύμφωνα με τον Scholz, τα βήματα αυτά θα αποσαφηνίσουν επίσης, πότε θα είναι δυνατή η διοργάνωση συναυλιών και αγώνων ποδοσφαίρου με θεατές.

Έκκληση Merkel για τήρηση των μέτρων

Η καγκελάριος Angela Merkel κάλεσε τους Γερμανούς πολίτες το Σάββατο (24/4/2021) να τηρήσουν τα αυστηρότερα μέτρα που επιβλήθηκαν για να αναχαιτιστεί το τρίτο κύμα του Covid.
Η Γερμανία προσπαθεί να συγκρατήσει το κύμα λοιμώξεων που έχει γίνει πιο μεταδοτικό εξαιτίας της βρετανικής μετάλλαξης B117, αναφέρει το Reuters.
H προσπάθεια αυτή περιπλέκεται από μία σχετικά αργή πορεία της εμβολιαστικής εκστρατείας.
Ο μέσος όρος των επτά ημερών της Γερμανίας ανά 100.000 άτομα αυξήθηκε σε 166 το σαββατοκύριακο, όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI).
Το γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τροπολογίες στον νόμο περί προστασίας από τις λοιμώξεις, προκειμένου να δώσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση περισσότερες εξουσίες στη μάχη με την πανδημία.

Αυστηρότεροι περιορισμοί

Η Merkel προχώρησε στις αλλαγές αφού μερικά από τα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τα αυστηρότερα μέτρα.
Ο νέος νόμος επιτρέπει στην κυβέρνηση να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 10 μ.μ. και 5 π.μ. σε περιοχές όπου οι περιπτώσεις υπερβαίνουν τις 100 ανά 100.000 κατοίκους για τρεις συνεχόμενες ημέρες.
Οι κανόνες περιλαμβάνουν επίσης αυστηρότερα όρια για ιδιωτικές συγκεντρώσεις και αγορές.
Τα σχολεία θα πρέπει να κλείσουν και να επιστρέψουν σε διαδικτυακά μαθήματα εάν οι περιπτώσεις φτάνουν τις 165 ανά 100.000 κατοίκους για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης