Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Θα υπάρξει διασπορά του ιού το Πάσχα – Έχουμε δρόμο μπροστά μας

Εξαδάκτυλος: Θα υπάρξει διασπορά του ιού το Πάσχα – Έχουμε δρόμο μπροστά μας
Να αναθεωρηθεί γρήγορα η απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό για επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό είπε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως θα υπάρξει διασπορά του ιού την περίοδο του Πάσχα διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος επεσήμανε πως το πόση θα είναι η διασπορά αυτή εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά του καθενός από εμάς.
«Ελπίζω να μην έχουμε αναστροφή της πορείας» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να κάνουν self test πριν το τραπέζι του Πάσχα.
Ερωτηθείς για την ινδική μετάλλαξη υπογράμμισε πως είναι μια μετάλλαξη που δεν γνωρίζουμε τόσα όσα για τις προηγούμενες και ότι η μεταδοτικότητα της δεν φαίνεται τόσο δυνατή.
«Δύσκολα να εκτοπίσει την βρετανική στην χώρα μας και αν έχει αυστηρή επιτήρηση μπορεί να έχει την τύχη της νοτιοαφρικανικής που ουδέποτε έφτασε να αποτελεί πρόβλημα στην Ελλάδα» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση, «έχουμε δρόμο μπροστά μας».
«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί μέχρι να εμβολιαστεί περίπου το 70% του πληθυσμού και με την 2η δόση εμβολίου δηλαδή να αποκτηθεί πλήρως ανοσία και να περάσουμε σε ένα πιο φυσιολογικό τρόπο ζωής.
Το πότε αυτό θα επιτευχθεί εξαρτάται από το πόσα εμβόλια θα έχουμε διαθέσιμα και πόσο θα επεκτείνεται το εμβολιαστικό σύστημα» επεσήμανε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος πάντως υποστήριξε σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα όσον αφορά τις υπερτοπικές μετακινήσεις, ότι πρέπει να αναθεωρηθεί γρήγορα η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό για επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό έως τις 10/5.
Όπως είπε, η απαγόρευση δεν λαμβάνει υπόψη κάποιους που εξυπηρετούνται σε γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα και ανέφερε ως παραδείγματα ασθενείς που κατοικούν στην επαρχία και έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε σοβαρές επεμβάσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και χρειάζονται μετεγχειρητικό έλεγχο, ή εγκύους που παρακολουθούνται από γιατρό εκτός νομού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης