Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων ο Ifo επιχειρηματικού κλίματος τον Απρίλιο 2021

Γερμανία: Χαμηλότερα των εκτιμήσεων ο Ifo επιχειρηματικού κλίματος τον Απρίλιο 2021
To τρίτο κύμα της πανδημίας και τα προβλήματα στον εφοδιασμό, επιβράδυναν την ανάκαμψη
Μικρότερη των εκτιμήσεων ήταν η άνοδος του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοχεία που ανακοίνωσε το Ινστιτούτo Ιfo.
To τρίτο κύμα της πανδημίας και τα προβλήματα στον εφοδιασμό, επιβράδυναν την ανάκαμψη της οικονομικής και βιομηχανικής δραστηριότητας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Tο ινστιτούτο Ifo ανακοίνωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος σημείωσε άνοδο στις 96,8 μονάδες από 96,6 τον Μάρτιο.
Οι αναλυτές ανέφεραν στο Reuters είχε δείξει μεγαλύτερη αύξηση στο 97,8.
«Τόσο το τρίτο κύμα των κρουσμάτων όσο και τα προβλήματα στον εφοδιασμό, εμποδίζουν την οικονομική ανάκαμψη της Γερμανίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ifo, Clemens Fuest.
Οι εταιρείες αξιολόγησαν εκ νέου την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση για άλλη μια φορά, αλλά ήταν λιγότερο αισιόδοξες για τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με την έρευνα.
Το επιχειρηματικό κλίμα στη μεταποίηση βελτιώθηκε περαιτέρω και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο σε σχεδόν τρία χρόνια, με τις βιομηχανικές εταιρείες να αναφέρουν βιβλία πλήρους παραγγελίας και χουμπιές εργοστάσια.
«Η ζήτηση παραμένει πολύ καλή», δήλωσε ο Fuest.
Ωστόσο, οι επιχειρηματικές τους προοπτικές ήταν λιγότερο αισιόδοξες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης