Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σχεδόν 1 ευρώ η διαφορά τιμής μετοχής και παραγώγου της Τράπεζας Πειραιώς

Σχεδόν 1 ευρώ η διαφορά τιμής μετοχής και παραγώγου της Τράπεζας Πειραιώς
Επαγγελματίες της αγοράς προσπαθούν να αιτιολογήσουν την κίνηση της μετοχής, ως μία προσπάθεια να διαμορφωθεί μία καλύτερη τιμή ενόψει της εισαγωγής των νέων μετοχών
Σχετικά Άρθρα

Εντύπωση προκαλεί στους συμμετέχοντες της αγοράς αλλά και τους επαγγελματίες η τιμή της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και η τιμή του συμβολαίου στο χρηματιστήριο παραγώγων.
Ενώ η τιμή της μετοχής ενισχύεται 25% και βρίσκεται στα 2,5020 ευρώ, η τιμή του παραγώγου συνεχίζει να μην ακολουθεί και να μη συμμερίζεται τον ενθουσιασμό των επενδυτών στην αγορά μετοχών.
Επαγγελματίες της αγοράς προσπαθούν να αιτιολογήσουν την κίνηση της μετοχής, ως μία προσπάθεια να διαμορφωθεί μία καλύτερη τιμή ενόψει της εισαγωγής των νέων μετοχών, που όμως θα είναι σε τιμές άνω του 50% χαμηλότερες από τις τρέχουσες και συγκεκριμένα στα 1,15 ευρώ.
Σημειώνουν επίσης πως μετά το reverse split ο συνολικός αριθμός μετοχών είναι περιορισμένος και ακόμα μικρότερος ο αριθμός μετοχές που είναι στην ελεύθερη διασπορά.
Από την άλλη το παράγωγο βρίσκεται στα 1,54 ευρώ, περίπου 1 ευρώ χαμηλότερα από την τιμή της μετοχής και η τιμή του από στελέχη της αγοράς θεωρείται πιο δίκαιη.
Σημειώνεται πως και το συμβόλαιο έχει υποστεί reverse split και αντιστοιχεί σε 6 μετοχές το κάθε ένα.
Ο όγκος ανέρχεται στις 60 χιλ. συμβόλαια, ενώ στη μετοχή στο ΧΑ έχει γίνει όγκος 1,3 εκατ. τεμάχια επί συνόλου 50,3 εκατ. μετοχών.
Η μετοχή έχει κάνει υψηλό στα 2,5860 ευρώ και χαμηλό στα 2,16 ευρώ.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 127 εκατ. ευρώ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης