Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Αυτό που ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να ισχύει για εκείνους που έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ

Merkel: Αυτό που ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να ισχύει για εκείνους που έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ
«Η ασφάλεια του εμβολιασμού είναι πολύ πιο ισχυρή από την ασφάλεια την οποία παρέχουν τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό - Επομένως δεν μπορούν να εξομοιωθούν», είπε η καγκελάριος

Η καγκελάριος Merkel προειδοποίησε να μην εξομοιωθούν στη σημερινή συζήτηση ομοσπονδίας-κρατιδίων σχετικά με την επιστροφή των ελευθεριών όσοι έχουν κάνει τεστ με εκείνους οι οποίο έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.
Η Merkel τόνισε σε σημερινή διαδικτυακή συνεδρίαση του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) η οποία έγινε πριν από τη διάσκεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων, ότι «αυτό που ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να ισχύει για εκείνους που έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ. Η ασφάλεια του εμβολιασμού είναι πολύ πιο ισχυρή από την ασφάλεια την οποία παρέχουν τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό. Επομένως δεν μπορούν να εξομοιωθούν», είπε η καγκελάριος σύμφωνα με συμμετάσχοντες στην εν λόγω συνεδρίαση.
Τα αποσπάσματα των συνομιλιών στο προεδρείο του CDU δημοσιεύτηκαν πρώτα από την εφημερίδα «Bild» σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).
Σύμφωνα πάντα με συμμετάσχοντες στις διαδικτυακές συζητήσεις του προεδρείου του CDU, ο πρόεδρος του κόμματος έκανε λόγο στην αρχή «για τη θετική εξέλιξη των εμβολιασμών».
Κατά την «Bild», ο Γερμανός υπουργός Υγείας τόνισε στη διαδικτυακή συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματός του ότι «οι κανόνες για την τήρηση της απόστασης και τις υποχρεωτικής μάσκας θα πρέπει να διατηρηθούν έως ότου επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. Είναι επίσης μεγάλη πρόκληση η προώθηση του εμβολιασμού μεταξύ προσφύγων και μεταναστών».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης