Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Θετική παραμένει η επενδυτική ψυχολογία – Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

ΧΑ: Θετική παραμένει η επενδυτική ψυχολογία – Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
Στο επίκεντρο λόγω του placement οι μετοχές της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και λόγω σχέσης τιμής με συμβόλαιο η Τράπεζα Πειραιώς
Σχετικά Άρθρα

Η διάσπαση των 900 μονάδων και η επιστροφή του γενικού δείκτη στα προ πανδημίας επίπεδα, επετεύχθη στη χθεσινή συνεδρίαση, με τους αναλυτές να σημειώνουν πως η θετική ψυχολογία θα μπορούσε να δώσει μία ανοδική κίνηση και σήμερα.
Ωστόσο, λόγω των σημαντικών βραχυπρόθεσμων κερδών, περιμένουν μικρότερη ένταση στη σημερινή κίνηση καθώς κάποιες δικαιολογημένες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών θα μπορούσαν να επηρεάσουν το ανοδικό momentum.
Η επιτάχυνση των εμβολιασμών και στις μικρότερες ηλικιακές μονάδες, το άνοιγμα της αγοράς αλλά και τα καλά αποτελέσματα που ανακοινώνονται από τις εισηγμένες, δίνουν λόγους για καλύτερα επίπεδα τιμών στο επόμενο χρονικό διάστημα.
Σημειώνεται πως στο τέλος του μήνα θα πρέπει όλες οι εισηγμένες να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, αλλά μέχρι σήμερα περίπου 100 εισηγμένες δεν το έχουν κάνει.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ λόγω του ανοίγματος του βιβλίου προσφορών για τη διάθεση μετοχών από τη Viohalco.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει και η Τράπεζα Πειραιώς, λόγω της υψηλής ανόδου της μετοχής αλλά και της μεγάλης απόστασης που έχει με το παράγωγο συμβόλαιο επί της μετοχής.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι μετοχές να δείξουν σταθερότητα καθώς οι επενδυτές εξισορροπούν την αισιοδοξία που προκαλείται από τις εξελίξεις με τα εμβόλια και τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα με την αύξηση των κρουσμάτων σε πολλά μέρη του κόσμου.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει το ανοδικό της momentum αν και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι πιθανές.

Beta
Μία συνέχεια της χθεσινής κίνησης αναμένεται σήμερα, αν και με μικρότερη ένταση καθώς τα βραχυπρόθεσμα κέρδη θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους επενδυτές σε κινήσεις κατοχύρωσης.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 870 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 900 και 870 μονάδες, ενώ σημεία αντίστασης οι 920 και 930 μονάδες.
Η Microsoft και η Alphabet θα ανακοινώσουν σήμερα αποτελέσματα Α’ τριμήνου.

Depolas
Απαιτείται άμεση καταγραφή υψηλότερων επιπέδων ώστε να διασφαλιστεί η περιοχή των 900-890 μονάδων.
Εκτιμούμε ότι η κλίση της ανόδου θα μετριαστεί στο εξής με απότομες αλλά και ελεγχόμενες διορθώσεις τιμών. Το διεθνές κλίμα παραμένει υποστηρικτικό εν μέσω αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ, όπου τα ¾ των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει μεγέθη καλύτερα των εκτιμήσεων (Πηγή: Bloomberg).
Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το ποσοστό ανεργίας (Ιανουαρίου) της χώρας μας και τη μέτρηση καταναλωτικής εμπιστοσύνης των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης