Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέες οδηγίες για τους πλήρως εμβολιασμένους – Χωρίς μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

ΗΠΑ: Νέες οδηγίες για τους πλήρως εμβολιασμένους – Χωρίς μάσκα στους εξωτερικούς χώρους
Συστάσεις των CDC για το εμβόλιο της Johnson & Johnson
Σχετικά Άρθρα

Νέες οδηγίες για τους πλήρως εμβολιασμένους αναμένεται να ανακοινώσει εντός της ημέρας η κυβέρνηση Biden, με όλες τις ενδείξεις να συνηγορούν ανάμεσα σε άλλα ότι θα προταθεί να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως οι νέες οδηγίες θα αφορούν τις δραστηριότητες που θα μπορούν να κάνουν οι πολίτες που έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως, τη στιγμή που τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) προειδοποιούν πως τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να διαπιστώνεται πως ολοένα και λιγότερο Αμερικάνοι θα εμφανίζονται πρόθυμοι να κάνουν την πρώτη δόση.
Βάσει των μέχρι στιγμής δεδομένων, σχεδόν το 54% των Αμερικάνων ενηλίκων έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση ενώ σε 10 Πολιτείες έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον το 60% των ενηλίκων.
Συνολικά στις ΗΠΑ έχουν χορηγηθεί πάνω από 230 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.
Εκτιμάται ότι περίπου 141 εκατομμύρια Αμερικάνοι έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, ενώ 96 εκατομμύρια έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.
Εν τω μεταξύ, τα CDC προειδοποιούν τους Αμερικάνους που έχουν εμβολιαστεί με το Johnson & Johnson ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για το ενδεχόμενο να εμφανίσουν συμπτώματα θρομβώσεων, καλώντας τους να ζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια.
Αν και οι επιστήμονες επισημαίνουν πως είναι εξαιρετικά χαμηλός ο κίνδυνος καλούν τους πολίτες που εμφανίζουν επίμονο και σοβαρό πονοκέφαλο ή περιορισμένη όραση, δύσπνοια, πόνο στο στήθος, πρήξιμο στα πόδια, κα.σε διάστημα τριών εβδομάδων από την χορήγηση του εμβολίου, να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης