Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Πρόστιμο 12 εκατ. δολαρίων στην Apple και η απάντηση περί «διαφωνίας με... σεβασμό»

Ρωσία: Πρόστιμο 12 εκατ. δολαρίων στην Apple και η απάντηση περί «διαφωνίας με... σεβασμό»
Το τιμωρητικό μέτρο πάρθηκε αφότου η υπηρεσία ολοκλήρωσε μία αντι-μονοπωλιακή έρευνα κατά της εταιρείας, τον Αύγουστο του 2020
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Ρωσίας κατά των Μονοπωλίων (FAS) επέβαλε πρόστιμο άνω των 12 εκατ. δολαρίων στην Apple για παραβίαση της ρωσικής νομοθεσίας.
Το τιμωρητικό μέτρο πάρθηκε αφότου η υπηρεσία ολοκλήρωσε μία αντι-μονοπωλιακή έρευνα κατά της εταιρείας, τον Αύγουστο του 2020.
Σύμφωνα με την FAS, η Apple έκανε κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά διανομής της εφαρμογής του iOS μέσω μίας σειρά δράσεων που έδωσαν στα προϊόντα της ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους «παίκτες» στην αγορά.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία έβαλε εμπόδια σε προγραμματιστές για εφαρμογές ελέγχου από τους γονείς και δεν διέθετε συγκεκριμένους κανόνες για την αποδοχή εφαρμογών στο app store.

Η αντίδραση της Apple

Από την μεριά της, η Apple, «διαφωνεί με σεβασμό» με την απόφαση της FAS και ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση, σύμφωνα με το Sputnik.
«Διαφωνούμε με σεβασμό με την κατηγορηματικότητα της FAS και θα ασκήσουμε έφεση στην απόφασή τους», τόνισε η Apple.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι είναι περήφανη που έχει βοηθήσει εκατοντάδες χιλιάδες προγραμματιστές στην Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου και του Kaspersky, «στο να φτάσουν πάνω από 1 δισ. πελάτες σε 175 χώρες», μέσω του App Store.
«Εργαστήκαμε με το Kaspersky να πάρουν την εφαρμογή τους σε συμμόρφωση με τους κανονισμούς που τέθηκαν για την προστασία των παιδιών.
Τώρα έχουν 13 εφαρμογές στο App Store και έχουμε επεξεργαστεί εκατοντάδες αναβαθμίσεις για εκείνες», συμπλήρωσε η εταιρεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης