Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ελβετία: Εκδηλώσεις παρουσία 3.000 θεατών από τον Ιούλιο

Ελβετία: Εκδηλώσεις παρουσία 3.000 θεατών από τον Ιούλιο
Η Ελβετία προετοιμάζεται για εκδηλώσεις παρουσία 3.000 θεατών από τον Ιούλιο, με παρευρισκομένους που, μεταξύ άλλων, έχουν εμβολιαστεί
Σχετικά Άρθρα

Η Ελβετία ενδέχεται να επιτρέψει εκδηλώσεις με τη συμμετοχή έως 3.000 θεατών από τον Ιούλιο, έγινε γνωστό από την κυβέρνηση σήμερα, αν και τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα περιοριστούν σε συμμετέχοντες που έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, που μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν αναρρώσει από τη νόσο ή έχουν αρνητικό τεστ.
Η κυβέρνηση επισήμανε ότι δεν πρόκειται για ένα σχέδιο επαναλειτουργίας, αλλά κυρίως για έναν οδικό χάρτη προκειμένου να προετοιμάσει τα καντόνια και τους διοργανωτές, εφόσον οι εκδηλώσεις θα είναι δυνατές.
Η απόφαση σχετικά με το αν θα επιτραπούν εκδηλώσεις με μεγάλα πλήθη αναμένεται στο δεύτερο μισό του Ιουνίου.

Οικονομική βοήθεια

Επιπλέον, η κυβέρνηση παρέθεσε ένα σχέδιο για την παροχή οικονομικής βοήθειας έως και 5 εκατομμυρίων ελβετικών φραγκών σε διοργανωτές εκδηλώσεων, στην περίπτωση που τους ζητηθεί να ακυρώσουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις την τελευταία στιγμή λόγω μιας επιδεινούμενης επιδημιολογικής κατάστασης.
Ο πρόεδρος της Ελβετίας Guy Parmelen δήλωσε ότι τα σχέδια σχετικά με την πιθανή διεξαγωγή εκδηλώσεων παρουσία άνω των 3.000 ανθρώπων τον Ιούλιο και 10.000 τον Σεπτέμβριο έρχονται την ώρα που η Ελβετία προσπαθεί να πορευτεί σε ένα ολοένα και πιο περίπλοκο περιβάλλον πανδημίας: Τα εμβόλια προσφέρουν μια πιθανή έξοδο από την κρίση, ενώ νέες προκλήσεις όπως οι παραλλαγές του κορωνοϊού διατηρούν αβέβαιη την κατάσταση.
«Νέες παραλλαγές, όπως εκείνη που ταυτοποιήθηκε στην Ινδία, δημιουργούν ολοένα και περισσότερα ερωτήματα», σημείωσε ο Ελβετός πρόεδρος σε συνέντευξη τύπου στη Βέρνη.
«Παρά το γεγονός ότι νιώθουμε μια κάποια αισιοδοξία, πρέπει να παραμείνουν προσεκτικοί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης