Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ασφαλιστικές: Θεαματική αύξηση 43% στα unit linked και νέα σενάρια για εξαγορές χαρτοφυλακίων από τις μικρές

Ασφαλιστικές: Θεαματική αύξηση 43% στα unit linked και νέα σενάρια για εξαγορές χαρτοφυλακίων από τις μικρές
Φεύγει μπροστά ο ασφαλιστικός κλάδος

Φεύγει μπροστά -μετά τη στασιμότητα της πανδημίας- ο ασφαλιστικός κλάδος με τα ασφαλιστικά αποταμιευτικά προγράμματα συνδεδεμένα με επενδύσεις να καταγράφουν θεαματική άνοδο το πρώτο τρίμηνο (43,2%) και η συνολική παραγωγή να εμφανίζεται αυξημένη κατά 8,1% σε σχέση με το 2020.
Η συγκεκριμένη κατάσταση, όπως διαμορφώνεται στον ασφαλιστικό κλάδο ενισχύει, μετά τα δύο μεγάλα deal, τα σενάρια για νέες εξαγορές χαρτοφυλακίων από μικρές εταιρίες σε μεγαλύτερες, καθώς και το ενδιαφέρον ξένων ομίλων να επενδύσουν στην Ελληνική αγορά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος ο Κλάδος ζωής παρουσίασε, το παραπάνω διάστημα, αύξηση κατά 14,3% και ο κλάδος γενικών ασφαλίσεων αύξηση κατά 2,9%.
Στις γενικές ασφαλίσεις η ασφάλιση αστικής ευθύνης οχημάτων, που είναι και ο μεγαλύτερος στο συγκεκριμένο κλάδο, είχε μείωση παραγωγής κατά 3,9%, οι ασφάλειες ασθένειας είχαν αύξηση 10,2%, οι ασφάλειες βοήθειας είχαν αύξηση 11,3%, οι ασφάλειες πυρκαγιά και στοιχεία της φύσεως είχαν οριακή αύξηση 0,7% και οι ασφάλειες γενικής αστικής ευθύνης είχαν αύξηση 11,2%.
Καταγραφή_28.JPG
Αξιοσημείωτο είναι ότι στον κλάδο ζωής οι εταιρείες εστιάζουν τα τελευταία χρόνια στα προϊόντα τύπου unit-linked (συνδεδεμένα με επενδύσεις), ενώ σε ότι αφορά τα κλασικού τύπου συμβόλαια προωθούνται πλέον από ελάχιστες ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ όσα από τα παλαιότερα λήγουν, στις πλείστες των περιπτώσεων δεν ανανεώνονται.
Με βάση εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, κατά την περίοδο του lock down περισσότερο κερδισμένες (ή έστω λιγότερο χαμένες) βγήκαν οι ασφαλίσεις μέσω διαδικτύου και περισσότερο πληττόμενες ήταν οι τράπεζες (bancassurance, δυσκολία πρόσβασης των πελατών στα καταστήματα). Οι τράπεζες πάντως φαίνεται να αντεπιτέθηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο της χρονιάς.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης