Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κικίλιας: Έως τις 30/6 θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί

Κικίλιας: Έως τις 30/6 θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί
Δεν υπάρχουν εμβόλια δεύτερης κατηγορίας είπε ο υπουργός Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως έως τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, ο οποίος και με αφορμή τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα περί «ξεστοκαρίσματος», είπε πως δεν υπάρχουν εμβόλια δεύτερης κατηγορίας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κικίλιας υποστήριξε πως ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό σχεδόν 115.000 (114.873) πολίτες ηλικίας 30-39, και 22.000 (21.706) πολίτες ηλικίας 40-44, ενώ υπογράμμισε πως πάνω από 10.000 (10.252) πολίτες 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Τσίπρα περί «ξεστοκαρίσματος» του εμβολίου της AstraZeneca, ο κ. Kικίλιας, αφού έκανε λόγο για ατυχή τοποθέτηση, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας ούτε γίνονται στη χώρα μας εμβόλια δεύτερης κατηγορίας.
Παράλληλα ο κ.Κικίλιας είπε πως είναι σε εξέλιξη οι τεχνικές συζητήσεις για το πρόγραμμα του εμβολιασμού στο σπίτι ατόμων που δεν μπορούν να μετακινηθούν, με κάποιο πιο εύκολο εμβόλιο, όπως για παράδειγμα αυτό της Johnson & Johnson.
Υπογράμμισε ότι η συγκριμένη επιχείρηση θα είναι οριζόντια για όλη τη χώρα, ενώ σημείωσε ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης