Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καιρός: Πάσχα με υψηλές θερμοκρασίες – Θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς ο υδράργυρος

Καιρός: Πάσχα με υψηλές θερμοκρασίες – Θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς ο υδράργυρος
Στην Αθήνα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή του Πάσχα και στη Θεσσαλονίκη τους 31 βαθμούς

Γενικά καλές καιρικές συνθήκες με νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας θα επικρατήσουν στη χώρα έως την Κυριακή του Πάσχα.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4 έως 5 μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.
Όπως τονίζεται από την επιστημονική ομάδα της μετεωρολογικής υπηρεσίας του ΕΑΑ, η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα λόγω των θερμών αερίων μαζών που καλύπτουν την Ανατολική Μεσόγειο.
Η θερμοκρασία των αερίων μαζών πάνω από τη χώρα την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να είναι έως και 16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τη μέση τιμή της.
Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η απόκλιση τη θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων από το έδαφος.

20210429_t850anom_1.webp
Η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους μεταξύ των οποίων η νεφοκάλυψη, η εκδήλωση φαινομένων και οι τοπικοί άνεμοι. Σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το οποίο λαμβάνει υπ’ όψιν τις παραπάνω παραμέτρους, η θερμοκρασία τόσο το Μεγάλο Σάββατο αλλά και την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να ξεπεράσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής και Νότιας χώρας θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.
20210429_temps1.webp

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η διακύμανση της μέγιστης θερμοκρασίας στα πέντε μεγαλύτερα αστικά κέντρα έως την Κυριακή του Πάσχα.
Στην Αθήνα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή του Πάσχα και στη Θεσσαλονίκη τους 31 βαθμούς.
Ακόμη υψηλότερα -έως και τους 39 βαθμούς- αναμένεται να σκαρφαλώσει ο υδράργυρος στο Ηράκλειο, ενώ το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στα επίπεδα των 35 βαθμών σε Λάρισα και Πάτρα.

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης