Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έφοδος του FBI στο σπίτι και το γραφείο του δικηγόρου του Trump

Έφοδος του FBI στο σπίτι και το γραφείο του δικηγόρου του Trump
Οι αρχές ερευνούν τον κ. Guiliani διότι δεν είχε εγγραφεί ως «ξένος πράκτορας», αφού φέρεται να δρούσε προς το συμφέρον τρίτων και όχι των ΗΠΑ

Έφοδο στην οικία και το γραφείο του δικηγόρου του Trump και πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκη Guiliani πραγματοποίησε το FBI, στα πλαίσια της έρευνας σχετικά με τις ύποπτες συναλλαγές του επιφανούς δικηγόρου με την Ουκρανία προς όφελος του τέως προέδρου των ΗΠΑ.
Πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου του 2020, ο κ. Guiliani ηγήθηκε της προσπάθειας ανεύρεσης ενοχοποιητικών πληροφοριών για τον Joe Biden και τον γιο του, Hunter, στην Ουκρανία.
Το 2019 ο Trump καταδικάστηκε από το ελεγχόμενο από τους Δημοκρατικούς Κογκρέσο σχετικά με την αναζήτηση βοήθειας απο την Ουκρανία για να ενισχύσει τις πιθανότητες επανεκλογής του.
Σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών που ανήκουν στον 76χρονο νομικό, με τον δικηγόρο του, Costello, να αποκαλεί τις έρευνες «νόμιμο τραμπουκισμό».
«Στόχο είχαν να τον εμφανίσουν σαν ενός είδους εγκληματία», δήλωσε ο συνήγορος του
Οι αρχές ερευνούν τον κ. Guiliani διότι δεν είχε εγγραφεί ως «ξένος πράκτορας», αφού φέρεται να δρούσε προς το συμφέρον τρίτων και όχι των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις στη δίκη του Trump στη Γερουσία, ο Guiliani είχε κεντρικό ρόλο στην αποπομπή του Αμερικανού πρεσβευτή στο Κίεβο.
Παραμένει πάντως άγνωστο ακόμη εάν απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του νομικού συμβούλου του Trump.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης