Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moderna: Επενδύσεις σε εργοστάσια για την παραγωγή 3 δισ. δόσεων εμβολίων το 2022

Moderna: Επενδύσεις σε εργοστάσια για την παραγωγή 3 δισ. δόσεων εμβολίων το 2022

Η αύξηση της παραγωγής από τα εργοστάσια που ανήκουν στην εταιρεία και σε αυτά με τα οποία συνεργάζεται αναμένεται να λάβει χώρα στα τέλη του 2021 και τις αρχές του 2022 ανακοίνωσε η εταιρεία

Σχετικά Άρθρα
Τη δυνατότητα παραγωγής έως και 2 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά της Covid-19 ο επόμενο έτος ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία Moderna καθώς έχει προχωρήσει σε επενδύσεις για την αύξηση της παραγωγής σε διάφορα εργοστάσια στις ΗΠΑ και την Ευρώπη σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, την Πέμπτη 29 Απριλίου 2021.
Η εταιρεία βιοτεχνολογίας δήλωσε ότι θα αυξήσει παραγωγική ικανότητα κατά 50% στο εργοστάσιό της στο Norwood της Μασαχουσέτης, το οποίο παράγει μεγάλο μέρος της δραστικής ουσίας εμβολίου που χρησιμοποιείται στις δόσεις για την αγορά των ΗΠΑ.
Οι επενδύσεις θα επέτρεπαν επίσης στη συνεργαζόμενη εταιρεία Lonza Group, η οποία προμηθεύει ξένες αγορές, να διπλασιάσει την παραγωγή της στο εργοστάσιο στην Ελβετία.
Η παραγωγή σε τρίτο εργοστάσιο στην Ισπανία από Laboratorios Farmaceuticos Rovi SA, θα υπερδιπλασιαστεί επίσης επίσης βάσει του σχεδίου της Moderna.

Ενισχυτικά εμβόλια

Η αύξηση της παραγωγής από τα εργοστάσια που ανήκουν φαρμακοβιομηχανία και σε συνεργαζόμενες εταιρείες αναμένεται να λάβει χώρα στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022, δήλωσε η Moderna.
Η ακριβής ποσότητα δόσεων τις οποίες θα παραγάγει η Moderna το επόμενο έτος θα εξαρτηθεί από το μείγμα παραγωγής μεταξύ του εμβολίου που χρησιμοποιείται τώρα, το οποίο διαθέτει υψηλότερη δόση δραστικής ουσίας, και τα ενισχύτικά εμβόλια καθώα και αυτά που απευθύνονται στα παιδία τα οποία είναι πιθανό να χρησιμοποιούν μικρότερες δόσεις της δραστικής ουσίας ανέφερε.
«Διπλασιάζουμε σχεδόν» την παραγωγική ικανότητα για τον επόμενο χρόνο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna Stephane Bancel, σε συνέντευξή του.

Μεταλλάξεις

Ο Bancel σημείωσε ότι η φαρμακοβιομηχνία θα δαπανήσει δισεκατομμύρια δολάρια για την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας, χωρίς να παρέχει ακριβείς αριθμούς.
Καθώς οι μεταλλάξεις των στελεχών του ιού συνεχίζουν να εξαπλώνονται παγκοσμίως, είπε ότι δέχεται αιτημάτα τις τελευταίες εβδομάδες από χώρες που θέλουν να παραγγείλουν περισσότερα εμβόλια.

Προσφορά

Η Moderna είχε προβλέψει στο παρελθόν ότι θα παρήγαγε 1,4 δισεκατομμύρια δόσεις του τρέχοντος εμβολίου της το 2022, ή έως 2,8 δισεκατομμύρια δόσεις το επόμενο έτος εάν άλλαζε πλήρως την παραγωγή της στην παραγωγή των ενισχυτικών εμβολίων
Αύξησε επίσης τις πρπβλέψεις για την προσφορά δόσεων φέτος για φέτος σε 800 εκατομμύρια δόσεις από 700 εκατομμύρια δόσεις.

Με τη Sanofi

Οι νέες επενδύσεις είναι επιπλέον της πρόσφατης συμφωνίας με τη γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi για την εκτέλεση εργασιών συσκευασίας σε εργοστάσιο στο Νιου Τζέρσεϋ για τη διάθεση έως και 200 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου RNA της Moderna από το προσεχή Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης