Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από τον Μάρτιο για τη νέα πιο μεταδοτική μετάλλαξη του κορωνοϊού

Ινδία: Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από τον Μάρτιο για τη νέα πιο μεταδοτική μετάλλαξη του κορωνοϊού

Η ινδική κυβέρνηση δεν επέβαλε έκτακτα μέτρα, παρά την επιστημονική προειδοποίηση για την πιο μεταδοτική παραλλαγή του Covid

Σχετικά Άρθρα

Επιστημονικό συμβούλιο, το οποίο είχε συσταθεί από την ινδική κυβέρνηση, είχε προειδοποιήσει στις αρχές Μαρτίου τους αξιωματούχους της χώρας για μία νέα και πιο μεταδοτική μετάλλαξη του κορωνοϊού που σαρώνει τη χώρα, όπως αναφέρει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το Reuters, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.
Τέσσερις από τους επιστήμονες, που συμμετέχουν στο εν λόγω συμβούλιο, δήλωσαν ότι παρά την προειδοποίηση η κυβέρνηση της Ινδίας δεν επέβαλε σημαντικά περιοριστικά μέτρα, προκειμένου να σταματήσει την εξάπλωση του ιού.
Εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούσαν να συμμετέχουν σε θρησκευτικές τελετές, εκδηλώσεις και πολιτικές συγκεντρώσεις χωρίς να κάνουν χρήση μάσκας.
Την ίδια ώρα, δεκάδες χιλιάδες αγρότες συνέχισαν να συγκεντρώνονται κοντά στο Νέο Δελχί διαμαρτυρόμενοι για την αγροτική πολιτική του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi.

Αγνοήθηκε η προειδοποίηση

Η προειδοποίηση για τη νέα παραλλαγή στις αρχές Μαρτίου εκδόθηκε από την Indian SARS-CoV-2 Genetics Consortium ή το INSACOG.
Διαβιβάστηκε σε έναν ανώτατο αξιωματούχο που αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με έναν από τους επιστήμονες του συμβουλίου.
Μέχρι στιγμής η ινδική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα του Reuters.
Η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο προσπαθεί τώρα να συγκρατήσει ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων πολύ πιο σοβαρό από το πρώτο του 2020, το οποίο ορισμένοι επιστήμονες λένε ότι επιταχύνεται από τη νέα παραλλαγή και μια άλλη μετάλλαξη που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Βρετανία.
Η Ινδία ανέφερε 386.452 νέα κρούσματα την Παρασκευή (30/4/2021), που συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ.
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων Covid αποτελεί τη μεγαλύτερη κρίση της Ινδίας από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Modi, το 2014 και μένει να φανεί πως θα επηρεάσει πολιτικά αυτή η κατάσταση τον πρωθυπουργό και το κόμμα του.
Οι επόμενες εκλογές στην Ινδία αναμένεται να διεξαχθούν το 2024.

Το απόλυτο χάος

Τουλάχιστον δεκαέξι ασθενείς με covid-19 και δύο νοσοκόμες πέθαναν το πρωί του Σαββάτου (1/5) όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου όπου είχαν εισαχθεί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε αξιωματικός της αστυνομίας, τραγωδία η οποία προστέθηκε σε πολλές παρόμοιες στα ινδικά νοσοκομεία, τα οποία έχουν κατακλυστεί από αρρώστους εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Στο τετραώροφο νοσοκομείο στην Μπαρούτς, στο δυτικό ομόσπονδο κράτος Γκουτζάρατ, νοσηλεύονταν περίπου 50 ακόμη ασθενείς όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
Η φωτιά έχει κατασβεστεί.
Ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε 18 νεκρούς, «συμπεριλαμβανομένων 16 ασθενών και δύο νοσοκόμων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρατζεντρασίνχ Τσουντασάμα, αξιωματικός της αστυνομίας.
«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε εξαιτίας βραχυκυκλώματος σε ΜΕΘ του νοσοκομείου», διευκρίνισε.
Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 12 νεκρούς.

Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες - Υπό κατάρρευση το σύστημα υγείας

Την 23η Απριλίου, πυρκαγιά στη Μουμπάι στοίχισε τη ζωή σε 13 ασθενείς με την COVID-19. Μερικές ημέρες αργότερα, 22 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας άλλης πυρκαγιάς σε νοσοκομείο, επίσης στο ομόσπονδο κράτος Μαχαράστρα.
Στο ίδιο ομόσπονδο κράτος, 29 ασθενείς με τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός πέθαναν σε νοσοκομείο όταν διακόπηκε η χορήγηση του οξυγόνου στις συσκευές μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής στις οποίες είχαν διασωληνωθεί εξαιτίας διαρροής.
Το σύστημα υγείας της Ινδίας μαστίζεται από υποχρηματοδότηση επί δεκαετίες και η πανδημία προκαλεί φοβερές ελλείψεις σε οξυγόνο, φάρμακα και νοσοκομειακές κλίνες. Σε κάποιες περιοχές, ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες νοσοκομείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης