Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Τουρκία: Ο νόμος περί χρηματοδότησης της τρομοκρατίας θα διέπει και τις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων

Τουρκία: Ο νόμος περί χρηματοδότησης της τρομοκρατίας θα διέπει και τις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων
Το διάταγμα τέθηκε αμέσως σε ισχύ με τη δημοσίευσή του στην επίσημη εφημερίδα της τουρκικής κυβερνήσεως
Σχετικά Άρθρα

Μετά το σκάνδαλο με την εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Thodex, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να εντάξουν τις πλατφόρμες συναλλαγών στην κατηγορία των εταιρειών που διέπονται από τους κανονισμούς για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (1/5/2021).
Η κίνηση πραγματοποιήθηκε μετά την απαγόρευση της χρήσης κρυπτονομισμάτων για την πραγματοποίηση πληρωμών, η οποία εισήχθη ως απάντηση σε ισχυρισμούς ότι τέτοιες συναλλαγές είναι πολύ επικίνδυνες.
Το προεδρικό διάταγμα καθιστά τους «παρόχους υπηρεσιών περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης» υπεύθυνους για τη μη παράνομη χρήση κρυπτονομισμάτων.
Το διάταγμα τέθηκε αμέσως σε ισχύ με τη δημοσίευσή του στην επίσημη εφημερίδα της τουρκικής κυβερνήσεως αναφέρει η Daily Sabah.
Οι τουρκικές αρχές τον περασμένο μήνα ξεκίνησαν έρευνες για απάτη σε δύο πλατφόρμες συναλλαγών, Thodex και Vebitcoin.
Έξι ύποπτοι που συνδέονται με την Thodex οδηγήθηκαν στη φυλακή την Παρασκευή (30/4) εν αναμονή της δίκης.

Η έρευνα για τη Thodex

Η έρευνα για τη Thodex, που χειριζόταν καθημερινές συναλλαγές εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, οδήγησε αρχικά στις συλλήψεις 83 ατόμων, αφού οι πελάτες της διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν είχαν πρόσβαση στα χρήματά τους.
Η Interpol εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας για λογαριασμό της Τουρκίας.
Οι Τούρκοι πολίτες προσελκύονται όλο και περισσότερο από τα κρυπτονομίσματα ως προστασία έναντι της πτώσης της λίρας και του διψήφιου πληθωρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης