Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα – ΗΠΑ: Το 60% των επιχειρήσεων θα ζητήσει από τους υπαλλήλους πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον Covid

Έρευνα – ΗΠΑ: Το 60% των επιχειρήσεων θα ζητήσει από τους υπαλλήλους πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον Covid
Το 63% των αμερικανικών επιχειρήσεων θα απαιτήσει πιστοποιητικό εμβολιασμού πριν οι εργαζόμενοι επιστρέψουν στο αντικείμενό τους
Σχετικά Άρθρα

Παρά την εκπεφρασμένη βούληση του Λευκού Οίκου ο εμβολιασμός έναντι της νόσου Covid – 19 να μην είναι υποχρεωτικός, το 60% των αμερικανικών εταιρειών φέρονται έτοιμες να ζητήσουν από τους υπαλλήλους τους, πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το Ίδρυμα Rockefeller, το 65% των επιχειρήσεων θα προσφέρει κάποιο είδος κινήτρου για τους εργαζομένους να εμβολιαστούν, ενώ το 63% θα απαιτήσει πιστοποιητικό εμβολιασμού πριν οι εργαζόμενοι επιστρέψουν στο αντικείμενό τους.
Ένα άλλο 35% δηλώνει πως θα υπάρξουν συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της απόλυσης, για όλους όσοι αρνούνται τα εμβόλια.
Η εν λόγω έρευνα αντιπροσωπεύει τις απαντήσεις 957 επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σε 24 κλάδους.
Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες ήταν αμερικανικές επιχειρήσεις με 250 υπαλλήλους ή και περισσότερους.

Ευέλικτες μορφές εργασίας και τηλεργασία

Ακόμη και μετά την επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο, τα tests θα παραμείνουν κρίσιμο κομμάτι του σχεδίου ασφάλειας που παρέχεται από τους περισσότερους εργοδότες.
Περίπου τα 2/3 των εργοδοτών σχεδιάζουν να διατηρήσουν την τηλεργασία με πλήρη απασχόληση καθ΄όλη τη διάρκεια του 2021 και το 73% σκοπεύει να προσφέρει ευέλικτες εργασιακές σχέσεις όταν τελειώσει η πανδημία.
Ωστόσο, το 73% των επιχειρήσεων θέλουν οι εργαζόμενοι να εργάζονται από το γραφείο τουλάχιστον 20 ώρες την εβδομάδα.
Όσον αφορά τις ανησυχίες των εργαζομένων, οι περισσότεροι δήλωσαν πως προβληματίζονται κυρίως για την προσωπική τους υγεία, τον κίνδυνο μόλυνσης και την ασφάλεια του χώρου εργασίας.
Και όταν πρόκειται για επιστροφή στο γραφείο, το 38% των υπαλλήλων θέλει να επιστρέψει τελικά αλλά όχι άμεσα και περίπου το 25% δεν επιθυμεί να επιστρέψει καθόλου.

Μεγάλες αλλαγές με την πανδημία

«Η πανδημία έχει αλλάξει το παραδοσιακό περιβάλλον γραφείου με πολλούς τρόπους, πιθανώς για πάντα, αλλά η πλειοψηφία των εργοδοτών δηλώνει ότι βλέπει πραγματική αξία στους εργαζομένους που συνεχίζουν να αλληλεπιδρούν πρόσωπο με πρόσωπο», σημείωσε ο Nathaniel L. Wade, εκ των συγγραφέων της μελέτης.
«Θέλαμε πραγματικά να διασφαλίσουμε ότι παρέχουμε τις καλύτερες πληροφορίες, ώστε να συνδράμουμε στη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων», πρόσθεσε.
Οι περισσότεροι υπάλληλοι, περίπου το 51%, θα προτιμούσε να περιμένει έως ότου η κυβέρνηση ή οι υπηρεσίες υγείας τους επιτρέψουν να επιστρέψουν στην εργασία τους.
Περίπου το 47% ανέφερε ότι θα επέστρεφε στην εργασία του, όταν εμβολιαζόταν ολόκληρο το εργατικό δυναμικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης