Football Talk

ΑΕΚ: Η… γκαρνταρόμπα του 21ου αιώνα

ΑΕΚ: Η… γκαρνταρόμπα του 21ου αιώνα
Όπως όλες οι ομάδες, έτσι και η «Ένωση» έχει κάνει τη δική της συλλογή από… παλτά.

Οι γνωστοί άγνωστοι. Οι παίκτες που ήρθαν και δεν ίδρωσαν πότε την φανέλα. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι προσδοκίες παικτών δεν έχουν αποτυπωθεί στην πραγματικότητα και έχουν καταλήξει σαν τα «παλτά» της εκάστοτε ομάδας. Αυτές λοιπόν είναι οι 10+1 αποτυχημένες μεταγραφές της ΑΕΚ για τον 21ο αιώνα.

Ερίκ Ραμπεσαντρατανά

Γνωστός και από το σύνθημα των φιλάθλων «Το όνομά σου είναι τρέλα δεν χωράει στην φανέλα», ο Ραμπεσαντρατανά ήρθε στην ΑΕΚ από την Παρί Σεν Ζερμέν το 2001. Η «Ένωση» έκλεισε το deal με τον παίκτη έναντι 1.800.000 ευρώ, με τον Φερνάντο Σάντος όμως να μην έχει πλήρη εικόνα για τον παίκτη.
Η αγωνιστική κατάσταση του Γάλλου εμφανώς και δεν ήταν στα καλύτερά της, ενώ οι τραυματισμοί του αλλά και η «μάχη» του με τον Μάκη Ψωμιάδη έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο πέρασμά του από τον σύλλογο. Συνολικά ο Ραμπεσαντρατανά είχε 5 συμμετοχές με την κιτρινόμαυρη φανέλα, τρεις στην Ευρώπη και δύο στο Κύπελλο, ενώ δεν αγωνίστηκε ποτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

2797334.jpg


Ντάβιντε Μπελότι

Ο Μπελότι ήρθε στην ΑΕΚ το 2001 με την μορφή δανεισμού από την Βισένζα. Μοναδική συμμετοχή του Ιταλού ήταν την 1η του Απρίλη της ίδιας χρονιάς, όταν αντικατέστησε στο 89ο λεπτό τον Χάρη Κοπιτσή σε μια αναμέτρηση με τον ΟΦΗ.
Τα χρήματα δε που ξόδεψε η ομάδα για τον Μπελότι έφταναν τις 30.000.000 δραχμές, ποσό που… ζαλίζει.

2713494.jpg

Ολιβιέ Ενσιαμπαμφουμού


Δύο ήταν όλες κι όλες οι συμμετοχές του Ενσιαμπαμφουμού με την φανέλα της ΑΕΚ. Ο Γάλλος ήρθε στην Ελλάδα το δεύτερο μισό της σεζόν 2008-2009, αφού είχε παραμείνει ελεύθερος από την Άσκολι, και μάλιστα πλήρωσε ο ίδιος για να σταλεί το χαρτί που χρειαζόταν για τη συμφωνία στην «Ένωση».

3376576.jpg

Ντανιέλ Πάμπλο Καντέρο

Αποκτήθηκε από την ΑΕΚ αφού οι ιθύνοντες της ομάδας είχαν ακούσει τα καλύτερα για εκείνον στην Αργεντινή. Το πέρασμα του Καντέρο από την «Ένωση» ήταν μια αποτυχία καθώς σημείωσε μόλις 2 λεπτά συμμετοχής, αντικαθιστώντας τον Μίλεν Πέτκοβ στις 7 Μαΐου 2000 και το ματς κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Νίκος Γκούμας».

2713505.jpg

Εστέμπαν Ερνάν Μεντίνα


Άλλη μια μεγάλη “επιτυχία” που προέκυψε από το σκάουτινγκ του «δικεφάλου» αποτέλεσε ο Αργεντινός, καθώς η Μπόκα Τζούνιορς ήθελε να ξεφορτωθεί τον Μεντίνα και εν τέλει τον φορτώθηκε η ΑΕΚ έναντι 100.000.000 δραχμών. Από την ημέρα της άφιξής του φάνηκε πως ο «γάμος» των δύο πλευρών δεν θα έχει αίσιο τέλος, καθώς το αεροπλάνο προσγειώθηκε την ίδια ημερομηνία που η «Ένωση» ήρθε αντιμέτωπη με τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό με 6-1 για το Κύπελλο Ελλάδας.
Ο Μεντίνα έγραψε το ντεμπούτο του την Πρωταπριλιά του 2001, όταν αντικατέστησε τον Τραϊανό Δέλλα στη νίκη με 5-1 επί του Πανιωνίου. Κάποιες μέρες αργότερα και στην αναμέτρηση με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε μόλις 3 λεπτά μέσα στον αγωνιστικό χώρο παίρνοντας τη θέση του Νίκου Γεωργέα.

2765194.jpg

Γκόραν Ποπόφ

Ο ποδοσφαιριστής από τη Βόρεια Μακεδονία που οι φίλαθλοι της ΑΕΚ ποτέ δεν πήραν με καλό μάτι. Μάλιστα, στάθηκε ως μια επιπλέον αφορμή για να τα «χώσουν» στον Ντούσαν Μπάγιεβιτς. Ο Ποπόφ αγωνίστηκε με τα κιτρινόμαυρα το δεύτερο μισό της σεζόν 2003-04 και ο απολογισμός του ανέρχεται στις 11 συμμετοχές (εκ των οποίων οι τρεις ήταν στο Κύπελλο).

2968276.jpg

Ζοζέφ Αγκιριμπά

Ο παίκτης για τον οποίο η ΑΕΚ έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη, αλλά εκείνος δεν πάτησε το πόδι του ποτέ στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γκανέζος αποκτήθηκε από την ομάδα το 2010 με την μεταγραφή του να φτάνει τις 80.000 ευρώ ετησίως.
Την πρώτη χρονιά παραχωρήθηκε δανεικός στον Διαγόρα (27 συμμετοχές / 3 γκολ), τη δεύτερη, με τις ίδιες απολαβές, ενώ αγωνίστηκε και για χάρη του ΑΟ Γλυφάδας (16 συμμετοχές). Την τελευταία του χρονιά στην ομάδα τα χρήματα έπεσαν στις 40.000 ευρώ αλλά ακόμη και τότε δεν κατάφερε να πάρει χρόνο συμμετοχής.

3514520.jpg

Βινίσιους Φρέιτας

Κι ενώ η ΑΕΚ ήταν στην αναζήτηση ενός αριστερού μπακ το 2017, ο Βινίσιους ήρθε ουρανοκατέβατα για να της δώσει τη λύση… ή τουλάχιστον αυτό νόμιζε. Ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Λάτσιο και έμεινε στην ομάδα για σχεδόν έναν χρόνο (Ιανουάριος 2017 – Ιανουάριος 2018).
Συνολικά μέτρησε 13 συμμετοχές σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ κατάφερε να σκοράρει μόνο μία φορά απέναντι στον Πλατανιά (06/04/17, 0-2).

SUPERLEAGUE / ЋTMɁӠ- Eʠ(Eurokinissi Sports)

Έρικ Μοράν

Στην προσπάθειά της η ΑΕΚ να καλύψει το κενό του Γιάκομπ Γιόχανσον, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά τον χειμώνα του 2018, ο κλήρος έπεσε στον Μοράν. Η «Ένωση» ήρθε σε συμφωνία με τη Λεγανές για την απόκτηση του παίκτη με το συμβόλαιο συνεργασίας να έχει ισχύ για 3,5 χρόνια και 10% ποσοστό μεταπώλησης.
Συνολικά έγραψε 19 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League, ενώ είναι ανάμεσα και στα ονόματα των Πρωταθλητών Ελλάδας 2018. Να σημειωθεί ότι στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε για χάρη της ΑΕΚ, στους περισσότερους αγώνες έμενε εκτός ενώ το υπόλοιπο διάστημα έψαχνε να βρει σε ποια ομάδα θα στεριώσει.

CHAMPIONS LEAGUE / ̐ō։ʁ - Eʠ(֙ԏÑVɁ: EUROKINISSI)

Νταβίντ Σιμάο

Πολλοί δεν θυμούνται καν την ύπαρξή του στην ΑΕΚ κι όμως, ο Πορτογάλος τυπικά ανήκει ακόμα στην ομάδα. Ο Σιμάο ήρθε στην «Ένωση» από την Αντβέρπ το καλοκαίρι του 2019 έναντι 400.000 ευρώ.
Κατάφερε να σημειώσει 7 συμμετοχές με τα κιτρινόμαυρα τη σεζόν 2019-2020, όμως μετά έμεινε εκτός πλάνων του Μάσιμο Καρέρα. Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν τον ήθελε επίσης και πλέον ο παίκτης αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην Μορεϊρένσε.

БυԏɌSɁ ԇӠEʠӔǍ Џ˙͉/ Eʠ- ԑōԓɍ (֙ԏÑVɁ: ́ъϓ ׏ՆϕчӠ/ EUROKINISSI)

Μπράιτ Ενομπακάρε

Η πιο πρόσφατη αποτυχία της ΑΕΚ ακούει στο όνομα του Ενομπακάρε. Ο Νιγηριανός αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και έκανε το ντεμπούτο του στην 3η αγωνιστική της φετινής Super League κόντρα στη Λαμία (3-0), όπου και κατάφερε να σημειώσει το μοναδικό του γκολ με την ομάδα.
Στη συνέχεια έφυγε κακήν κακώς από τους κιτρινόμαυρους, χωρίς κανείς να καταλαβαίνει την αιτία. Η μόνη εξήγηση που έδωσε η ΠΑΕ για την αποχώρησή του ήταν πως «υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα»

SUPERLEAGUE 2020-2021 / Eʠ- ˁ̉(֙ԏÑVɁ: ׁ̉ˇӠʁсÉM͇Ӡ/ EUROKINISSI)

Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης