Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Αντιμέτωπο με ένα δεύτερο σύντομο lockdown το Περθ, μετά τα νέα κρούσματα

Αυστραλία: Αντιμέτωπο με ένα δεύτερο σύντομο lockdown το Περθ, μετά τα νέα κρούσματα
Εντοπίστηκαν τρία νέα κρούσματα

Αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο επιβολής ενός δεύτερου σύντομου lockdown σε διάστημα δύο εβδομάδων, βρίσκεται το Περθ, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, μετά τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων, ενός φρουρού ασφαλείας σε ξενοδοχείο καραντίνας και δύο συγκατοίκων του.
Ήδη, ο 20χρονος φρουρός ασφαλείας εργαζόταν στο ξενοδοχείο του Περθ Pan Pacific Hotel, ο οποίος είχε λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19, έχει τεθεί σε καραντίνα μαζί με τους επτά συγκάτοικούς του, πέντε από τους οποίους έχουν μέχρι στιγμής αρνητικά αποτελέσματα στα τεστ που έχουν κάνει για τον νέο κορωνοϊό.
Ο πρωθυπουργός της πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας δήλωσε στις 1/5 ότι θα πρέπει να αποφασίσει αν η πρωτεύουσα της πολιτείας, η οποία μόλις την περασμένη εβδομάδα βγήκε από ένα τριήμερο lockdown μετά την καταγραφή ενός κρούσματος του νέου κορωνοϊού, θα τεθεί ξανά υπό τέτοιου είδους περιοριστικά μέτρα.
«Οι περιορισμοί που ισχύουν και η χρήση μασκών και η ικανότητά μας ιχνηλάτησης των επαφών και της διεξαγωγής τεστ μας δίνουν τη δυνατότητα να μην λάβουμε ακόμη μια απόφαση για lockdown», δήλωσε, προσθέτοντας πως «είναι πιθανό ότι αυτό μπορεί να αλλάξει αύριο ή την επόμενη ημέρα».
Η Αυστραλία, η οποία δεν έχει καταγράψει καμία άλλη εγχώρια μετάδοση του νέου κορωνοϊού, απαγόρευσε αυτό το σαββατοκύριακο στους πολίτες που βρίσκονταν στην Ινδία τις περασμένες 14 ημέρες να επιστρέψουν στη χώρα, καθώς η δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο αντιμετωπίζει έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού και των θανάτων από την COVID-19.
Η Αυστραλία έχει σχεδόν εξαλείψει την εγχώρια μετάδοση μετά το κλείσιμο των συνόρων της για αυτούς που δεν είναι πολίτες της τον Μάρτιο του 2020 και έχει καταγράψει μέχρι σήμερα μόλις 29.800 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 910 θανάτους από την COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης