Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Βρετανία ζητεί από τους G7 μηχανισμό για τα fake news και τη φιλορωσική προπαγάνδα

Η Βρετανία ζητεί από τους G7 μηχανισμό για τα fake news και τη φιλορωσική προπαγάνδα
Το ζήτημα αυτό θα τεθεί στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των G7 που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τη Δευτέρα (3/5) μέχρι την Τετάρτη (5/5)
Σχετικά Άρθρα

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήθελε από τους G7 να θέσει σε εφαρμογή έναν μηχανισμό για να αντιμετωπίσει γρήγορα την «προπαγάνδα» και την παραπληροφόρηση, κυρίως εκ μέρους της Ρωσίας, δήλωσε στις 2/5/2021 ο υπουργός Εξωτερικών Dominic Raab.
Το ζήτημα αυτό θα τεθεί στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των G7 που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τη Δευτέρα (3/5) μέχρι την Τετάρτη (5/5).
«Θέλουμε οι G7 να ενωθούν, με έναν μηχανισμό που θα ανασκευάζει γρήγορα, όταν βλέπουμε αυτά τα ψέματα, αυτήν την προπαγάνδα ή τη μετάδοση ψευδών ειδήσεων, να μπορούμε να τα διαψεύσουμε και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, για τους πολίτες αυτής της χώρας, αλλά επίσης και για στη Ρωσία ή στην Κίνα και σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Τα φιλορωσικά τρολ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times, μια μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας έδειξε ότι «φιλορωσικά τρολ» δημοσιεύουν κακόβουλα σχόλια σε βρετανικούς ιστοτόπους και εφημερίδες για να δώσουν την εντύπωση ότι το κοινό στηρίζει τη ρωσική επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας.
Στη συνέχεια χρησιμοποιούνται από τα κρατικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης για να δείξουν ότι η βρετανική κοινή γνώμη στηρίζει τη Μόσχα.
Η ίδια τακτική χρησιμοποιείται και σε μέσα ενημέρωσης άλλων 14 χωρών, ορισμένες εκ των οποίων είναι μέλη των G7, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.
Η μελέτη αυτή θα παρουσιαστεί την Τρίτη στο Λονδίνο, στην πρώτη δια ζώσης συνάντηση που θα έχουν οι ΥΠΕΞ των G7 εδώ και δύο χρόνια.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας κάλεσε πρόσφατα για εξηγήσεις τον πρεσβευτή της Ρωσίας στο Λονδίνο, καθώς η βρετανική κυβέρνηση εμφανίζεται «ανήσυχη από την τάση του ρωσικού κράτους να υιοθετεί μια κακόβουλη στάση».
Το Σάββατο ανακοίνωσε επίσης ότι θα χορηγήσει οκτώ εκατομμύρια στερλίνες (9,2 εκατ. ευρώ) για την υλοποίηση προγραμμάτων της διεθνούς υπηρεσίας του BBC με στόχο την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης