Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Biden πλέκει το εγκώμιο του στρατού και του Obama για την επέτειο εξόντωσης του Laden

O Biden πλέκει το εγκώμιο του στρατού και του Obama για την επέτειο εξόντωσης του Laden
O Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε τις ένοπλες δυνάμεις και τον Obama
Σχετικά Άρθρα

«Είναι μια στιγμή που δεν θα την ξεχάσω ποτέ»: ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden αναφέρθηκε την Κυριακή (2/5/2021) στον θάνατο του Osama Βin Laden, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από δέκα χρόνια σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο βόρειο Πακιστάν.
Ο Biden ήταν τότε αντιπρόεδρος του Barack Obama και βρισκόταν την 1η Μαΐου 2011 στο Situation Room την «αίθουσα κρίσεων» στο υπόγειο του Λευκού Οίκου, για να παρακολουθήσει απευθείας την επιχείρηση στην πόλη Αμποταμπάντ, που θα κατέληγε στον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα.
Αναθυμούμενος εκείνες τις στιγμές, ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «τα μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών που αναζήτησαν σχολαστικά τα ίχνη του, την ενάργεια του προέδρου Obama τη στιγμή λήψης της απόφασης, το ταλέντο και το θάρρος της ομάδας μας επί του πεδίου».
Αναφερόμενος στην αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, ο ένοικος του Λευκού Οίκου υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν «σε εγρήγορση» απέναντι στην απειλή που συνιστούν οι «τρομοκρατικές ομάδες».
«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε και να δρούμε απέναντι σε κάθε απειλή (για τα αμερικανικά συμφέροντα) που θα αναδυθεί στο Αφγανιστάν», προειδοποίησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης