Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America: Προσοχή στη Wall Street - Πλησιάζει στα επίπεδα ευφορίας και μετά... μεγάλη πτώση

Bank of America: Προσοχή στη Wall Street - Πλησιάζει στα επίπεδα ευφορίας και μετά... μεγάλη πτώση

Αναβοσβήνει ένα προειδοποιητικό σήμα αλλά όχι ακόμη σήμα πώλησης

Ο φόβος ότι οι αγορές μετοχών καθίστανται υπερτιμημένες αρχίζουν να εμφανίζονται σε διάφορες ερευνητικές εκθέσεις καθώς οι μετοχές διαπραγματεύονται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.

Ωστόσο, οι αναλυτές της BofA Global Research υποστήριξαν σε νέα έκθεση με τίτλο, «Κλίνοντας προς την ευφορία», ότι ο δείκτης Bull and Bear πλησιάζει σε κρίσιμα επίπεδα.
Εν μέσω μάλιστα ανάκαμψης από την πανδημία του COVID 19 ο δείκτης βρέθηκε σε υψηλά 13 ετών, καθώς η ανοδική τάση κατακλύζει τις αμερικανικές αγορές.
bof.JPG

«Ο δείκτης Bull and Bear, ο οποίος παρακολουθεί τη μέση συνιστώμενη κατανομή ιδίων κεφαλαίων από στρατηγικούς πωλητές, αυξήθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα σε 59,8% από 59,4%, ήτοι σε υψηλό 13 ετών», έγραψαν οι αναλυτές.
Οι ερευνητές της BofA επισημαίνουν ότι ο δείκτης πωλήσεων, τον οποίο περιγράφουν ως αξιόπιστο αντίθετος δείκτης, αναβοσβήνει ένα προειδοποιητικό σήμα αν όχι σήμα πώλησης.
«Το ολοένα και πιο ευφορικό συναίσθημα είναι ένας μοχλός της πιο προσεκτικής μας προοπτικής, καθώς πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη εμβολίων, το οικονομικό άνοιγμα, το πακέτο στήριξης κ.λπ. είναι σε μεγάλο βαθμό αποτιμημένα στην αγορά», έγραψαν οι αναλυτές.
Η BofA σημειώνει ότι δεν έχει υπάρξει υποχώρηση 5% στην ευρύτερη αγορά τους τελευταίους έξι μήνες, παρόλο που τέτοιες υποχωρήσεις τείνουν να συμβαίνουν τουλάχιστον τρεις φορές κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους.
Σημειώνει επίσης ότι η αγορά δεν έχει δει υποχώρηση 10% τους τελευταίους 14 μήνες.
Οπισθοχωρήσεις αυτού του μεγέθους τείνουν να εμφανίζονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Δεν έχει σημάνει ακόμη το "sell"

Ωστόσο, η ομάδα της BofA σημείωσε ότι οι δείκτες δεν ενεργοποιούν ακόμη ένα σήμα «πώλησης», παρόλο που ο δείκτης πωλήσεων δεν ήταν τόσο υψηλός από τον Μάιο του 2007, ο οποίος ακολούθησε πτώση 7% στις μετοχές τότε.
«Ενώ είναι ενθαρρυντικό, το τρέχον επίπεδο προβλέπει αποδόσεις σε επίπεδο 12μήνου μόλις 6%, μια πολύ πιο αδύναμη προοπτική σε σύγκριση με μια μέση πρόβλεψη 14% από το τέλος της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης», σημειώνουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης