Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η eBay πραγματοποιεί «άνοιγμα» στα κρυπτονομίσματα

Η eBay πραγματοποιεί «άνοιγμα» στα κρυπτονομίσματα
Η eBay εξετάζει την ενσωμάτωση των κρυπτονομισμάτων στο σύστημα πληρωμών του
Σχετικά Άρθρα

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου eBay εξετάζει τα κρυπτονομίσματα ως επιλογή πληρωμής, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο CEO της εταιρεία, Jamie Iannone, στο CNBC.
Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν είχε γίνει μια ανάλογη προσπάθεια με το Litecoin, που όμως δεν ευοδώθηκε.
Ειδικότερα, ο Jamie Iannone ανέφερε ότι η εταιρεία εξετάζει τα κρυπτονομίσματα ως μέθοδο πληρωμής, ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες.
Επίσης, είπε ότι η eBay θέλει να μπει στο παιχνίδι των non-fungible token (NFT).
Σημειώνεται πως η EBay έχει απαγορεύσει τις πωλήσεις bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων στην πλατφόρμα της, ενώ στο παρελθόν επέβαλε κυρώσεις σε όσους πελάτες προέβαιναν σε τέτοιου είδους συναλλαγές.
Ομοίως, πολλοί ιδιοκτήτες NFT προσπαθούν να δημοπρατήσουν τα ψηφιακά τους συλλεκτικά αντικείμενα μέσω eBay - αν και η μεταφορά πραγματοποιείται εκτός πλατφόρμας.
«Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε πολλά μέσα και τρόπους ώστε να καινοτομήσουμε και είμαστε ενθουσιασμένοι για τις δυνατότητες που προσφέρει το blockchain» δήλωσε εκπρόσωπος του eBay.
Υπενθυμίζεται πως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του eBay, John Donahue, δήλωσε ότι το 2014 η εταιρεία «εξέταζε ενεργά» την ενσωμάτωση του bitcoin στο σύστημα πληρωμών με την τότε θυγατρική PayPal, όμως τότε η ιδέα δεν προχώρησε.
Πάντως, στο eΒay υπάρχει μια ξεχωριστή κατηγορία με την ονομασια «Virtual Currency», στην οποία πραγματοποιούνται αγοραπωλησίες που αφορούν σε ψηφιακά νομίσματα, miners, συμβόλαια για mining, συλλεκτικά «νομίσματα» κ.λπ.
Αν και από το eBay δεν το διευκρίνισαν, το πιθανότερο είναι πως το διαφημιστικό μήνυμά τους αφορούσε σε αυτή την κατηγορία και δημιουργήθηκε μέγα ζήτημα «από το τίποτα»…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης