Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson σε άτομα μόνο άνω των 30 ετών συνιστά η επιτροπή

Καναδάς: Τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson σε άτομα μόνο άνω των 30 ετών συνιστά η επιτροπή
Η ανακοίνωση της CCNI δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες αφότου η Δανία αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το εμβόλιο της J&J λόγω «πιθανών παρενεργειών»

Να χορηγείται το εμβόλιο της εταιρείας Johnson & Johnson για την Covid-19 μόνο σε άτομα άνω των 30 ετών, συνιστά η επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή της καναδικής κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς.
Η ανακοίνωση της CCNI δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ώρες αφότου η Δανία αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το εμβόλιο της J&J λόγω «πιθανών παρενεργειών», μολονότι έχει λάβει την έγκριση τόσο του ΠΟΥ, όσο και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).
«Λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα δεδομένα, η CCNI συνιστά να προτείνεται το εμβόλιο της Janssen (σ.σ. από το όνομα μιας θυγατρικής της J&J), όπως και εκείνο της AstraZeneca, σε άτομα άνω των 30 ετών», ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
«Στις κλινικές δοκιμές, το μονοδοσικό εμβόλιο της Janssen αποδείχθηκε αποτελεσματικό σε ποσοστό 67%», πρόσθεσε.
Το εμβόλιο της J&J εγκρίθηκε στις 5 Μαρτίου στον Καναδά, όμως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η χορήγησή του.
Τον Απρίλιο, οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές είχαν αναστείλει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου αυτού, λόγω της εμφάνισης σπάνιων θρομβοεμβολών.
Η Γαλλία, από την άλλη, αποφάσισε να το χορηγεί μόνο σε άτομα άνω των 55 ετών, όπως και εκείνο της AstraZeneca.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης