Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lufthansa: Την αύξηση κεφαλαίου ύψους 5,5 δισ. ευρώ ενέκριναν οι μέτοχοι

Lufthansa: Την αύξηση κεφαλαίου ύψους 5,5 δισ. ευρώ ενέκριναν οι μέτοχοι
Οι μέτοχοι ενέκριναν τη έκδοση 2,15 δισεκατομμυρίων μετοχών με ονομαστική τιμή 2,56 ευρώ
Σχετικά Άρθρα

Τη δυνατότητα αύξησης κεφαλαίου 5,5 δισ. ευρώ ενέκριναν οι μέτοχοι του αερομεταφορέα Deutsche Lufthansa, μία κίνηση την οποία η διοίκηση της εταιρείας έκρινε κρίσιμη για την ισοσκελισμό του ζημιογόνου ισολογισμού της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τρίτη 4 Μαϊου 2021.
Στην ετήσια γενική συνέλευση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας την Τρίτη (4/3), η πλειοψηφία των μετόχων συναίνεσε στην έκδοση 2,15 δισεκατομμυρίων μετοχών όποτε το επιλέξει η διοίκηση.
Η ονομαστική τιμή της μετοχής θα είναι 2,56 ευρώ, περίπου το ένα τέταρτο της τρέχουσας τιμής, αν και η αεροπορική εταιρεία να είναι πιθανό να οδξγηθεί σε αύξησή της.

Ευελιξία

Η εταιρεία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα χρησιμοποιούσε το πλήρες διαθέσιμο ποσό και, αντίθετα, στοχεύει στην «μικρότερη δυνατή» αύξηση.
«Το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης έχει ως στόχο να μας επιτρέψει να αποκτήσουμε ευελιξία στη χρήση των κεφαλαίων μας, ώστε να ενισχύσουμε τα στοιχεία του ισολογισμού μας και να ανακτήσουμε τη χρηματοοικονομική μας σταθερότητα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr.

Γερμανικό δημόσιο

Η κίνηση αυτή θα δώσει στη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης αρκετή ρευστότητα για να αποπληρώσει τη λεγόμενη «σιωπηρή συμμετοχή» του γερμανικού κράτους, ένα σημαντικό μέρος του σχεδίου κρατικής διάσωσης 9 δισ. ευρώ της Lufthansa.
Απαιτήθηκε μια απλή πλειοψηφία για να περάσει η εν λόγω πρόταση.
Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει πότε θα λάβει χώρα η αύξηση κεφαλαίου, αλλά θα μπορούσε να συμβεί φέτος φέτος εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες της αγοράς καθώς δεν θέλει να επιβαρυνθεί ο ισολογισμός της από την αυξηση επιτοκίων όσον αφορά το συνολικό χρέος της.

Αγώνας για τη σεζόν

Την περασμένη εβδομάδα, η Lufthansa έγινε ο τελευταίος αερομεταφορέας που μείωσε τις προσδοκίες της για τα ταξίδια τη θερινή σεζόν, επισημαίνοντας ότι μια σημαντική ανάκαμψη της αγοράς δεν θα έρθει μέχρι το δεύτερο εξάμηνο καθώς προχωρούν τα προγράμματα εμβολιασμού.
Υπολογίζει το μεταφορικό έργο στο 40% περίπου του επιπέδου πριν από την κρίση της πανδημίας.

Δανεισμός

Η αποπληρωμή της «σιωπηρής συμμετοχής» του δημοσίου των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα άφηνε στη Lufthansa συνολικές υποχρεώσεις ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στις κυβερνήσεις της Ελβετίας, του Βελγίου και της Αυστρίας.
Η εταιρεία έχει ήδη εξοφλήσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ από το ποσό που δανείστηκε από την κρατική αναπτυξιακή τράπεζα της Γερμανίας, KfW.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης