Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Edam (τουρκικό think tank): Απαρχαιωμένη η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας

Edam (τουρκικό think tank): Απαρχαιωμένη η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας
Έκθεση - κόλαφος για την τουρκική αεροπορία
Σχετικά Άρθρα

Η τουρκική δύναμη πυρός στους αιθέρες είναι πλέον απαρχαιωμένη, σύμφωνα με έρευνα του τουρκικού think tank Edam.
«Τόσο η Τουρκία όσο και η πολεμική αεροπορία της χώρας πρόκειται να δοκιμαστούν σοβαρά τα επόμενα 10 έως 20 χρόνια» γράφει ο Can Kasapoglu, διευθυντής του προγράμματος ασφάλειας και άμυνας της τουρκικής «δεξαμενής σκέψης» Edam, ο οποίος συνέταξε την έκθεση.
Ο Kasapoglu περιγράφει την αδυναμία της τουρκικής αεροπορίας ως «πρόβλημα τεχνολογικής παραγωγής».
«Τα τέταρτης γενιάς F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας και τα F-4 τρίτης γενιάς - τα οποία είναι ουσιαστικά αεροσκάφη του Ψυχρού Πολέμου - φτάνουν στο τέλος της ζωής τους.
Τα τουρκικά σχέδια να αντικατασταθούν με 100 F-35A πέμπτης γενιάς έχουν καταρρεύσει, μετά την απομάκρυνση της Τουρκίας από το αντίστοιχο πρόγραμμα, στο πλαίσιο κυρώσεων που επέβαλαν οι ΗΠΑ για την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400.
Εν τω μεταξύ, οι αντίπαλοι της Τουρκίας –συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και του Ισραήλ– εξοπλίζονται με F-35 ή εξελιγμένα μαχητικά όπως τα γαλλικά Rafale.
Εάν δεν βρεθεί μια λύση, η τουρκική αεροπορική δύναμη θα μείνει πίσω» προειδοποιεί ο Kasapoglu».

Κακή η συμφωνία για τους S-400

Σύμφωνα με την έκθεση του think tank Εdam, εκ των πραγμάτων, η συμφωνία για την απόκτηση των S-400 εκ μέρους της Τουρκίας ήταν ένα κακό deal.
«Ο αμυντικός σχεδιασμός της Τουρκίας δεν είναι o κατάλληλoς.
Το στρατηγικό σύστημα SAM των S-400, το οποίο μόλις εισήλθε στο απόθεμα των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων, δεν θα αποδώσει στο επιθυμητό επίπεδο, λόγω ελλείψεων στην κεντρική αρχιτεκτονική του» καταλήγει ο Kasapoglu.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης