Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού: Οι γυναίκες κάτω των 50 ετών να κάνουν εμβόλιο με mRNA

Λινού: Οι γυναίκες κάτω των 50 ετών να κάνουν εμβόλιο με mRNA
Να κάνουν ασυζητητί το εμβόλιο της AstraZeneca οι άνω των 50 ετών είπε η κα.Λινού
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως οι γυναίκες κάτω των 50 ετών θα πρέπει να κάνουν εμβόλιο με mRNA – δηλαδή της Pfizer ή της Moderna – διατύπωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, η οποία πάντως τόνισε πως οι άνω των 50 ετών θα πρέπει να κάνουν ασυζητητί το εμβόλιο της AstraZeneca.
«Ο εμβολιασμός είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο θα καταπολεμήσουμε την νόσο» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κα.Λινού, η οποία ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, ενώ για το αν θα πετάξουμε τις μάσκες τον Σεπτέμβριο είπε ότι αυτό «θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα πάει ο εμβολιασμός».
Σχετικά με τα sms για τις μετακινήσεις η κα. Λινού σημείωσε ότι πλέον δεν έχουν κάποιο νόημα και θα πρέπει να καταργηθούν, ενώ χαρακτήρισε θετικό το άνοιγμα της εστίασης, και όπως είπε αν αυτό «συνδυαστεί με τεστ αξιόπιστα στους εργαζόμενους δεν θα υπάρχει πρόβλημα».
Ωστόσο, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, καθώς όπως είπε θέλει προσοχή από γονείς και εκπαιδευτικούς και τόνισε καλό θα ήταν οι εκπαιδευτικοί να χρησιμοποιήσουν τον υπαίθριο χώρο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός μέσα στις τάξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης