Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο ρεκόρ θανάτων λόγω covid στην Ινδία – 6,7 δις δολάρια για να αντιμετωπιστεί το β’ κύμα

Νέο ρεκόρ θανάτων λόγω covid στην Ινδία – 6,7 δις δολάρια για να αντιμετωπιστεί το β’ κύμα
Ελλείψεις σε εμβόλια εντοπίζονται σε τρία κρατίδια
Σχετικά Άρθρα

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση με το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ινδία, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε νέο ρεκόρ θανάτων.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως τις προηγούμενες 24 ώρες αναφέρθηκαν 3.780 θάνατοι και 382.315 νέα κρούσματα.
Συνολικά η Ινδία μετρά 226.188 νεκρούς και περισσότερες από 20,5 εκατομμύρια μολύνσεις.
Το σύστημα υγείας έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια του, με τα νοσοκομεία να καταγράφουν ελλείψεις σε κλίνες και οξυγόνο, ενώ το αδιαχώρητο επικρατεί σε αποτεφρωτήρια και νεκροτομεία, τη στιγμή που πολλοί ασθενείς με κορωνοϊό πεθαίνουν σε ασθενοφόρα και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων αναμένοντας ένα κρεβάτι ή οξυγόνο.
Υπό αυτά τα δεδομένα, η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας αποφάσισε την αποδέσμευση 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση δανείων για τους παρασκευαστές εμβολίων κατά της covid-19, τα νοσοκομεία και τις επιχειρήσεις του τομέα της υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δεύτερο κύμα της επιδημίας.
Σημειώνεται πως σε αυτήν την περίοδο καταγράφεται και δραματική μείωση του αριθμού των εμβολιασμών λόγω προβλημάτων στην παροχή και τη διανομή τους.
Τουλάχιστον τρία κρατίδια, ανάμεσά τους και το Μαχαράστρα πρωτεύουσα του οποίου είναι το Μουμπάι, έχουν αναφέρει ελλείψεις σε εμβόλια, λόγω των οποίων αναγκάστηκαν να κλείσουν εμβολιαστικά κέντρα.
Η αντιπολίτευση έχει ζητήσει να επιβληθεί εθνικό lockdown, όμως η κυβέρνηση διστάζει λόγω των οικονομικών επιπτώσεων, αν και πολλά κρατίδια έχουν επιβάλει κοινωνικούς περιορισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης