Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συγκλονιστική εξομολόγηση Γρηγοράκου: Ήμουν μια κούκλα με ανοιχτά μάτια, έχασα 42 κιλά

Συγκλονιστική εξομολόγηση Γρηγοράκου: Ήμουν μια κούκλα με ανοιχτά μάτια, έχασα 42 κιλά

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος νοσηλεύτηκε διασωληνωμένος καθώς νόσησε από κορωνοϊό

Σχετικά Άρθρα

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην υγεία του.
«Δεν μπορεί να περιγραφεί αυτό. Ήταν μια τραγική ιστορία που ξεκίνησε από μια απλή διαδικασία που πρέπει να κάνει ένας γιατρός στην εντατική», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον Σκάι.
Ο κ. Γρηγοράκος, καθώς και μια νοσοκόμα, κόλλησαν τον ιό από ασθενή ο οποίος εισήχθη στη ΜΕΘ. Όπως είπε, ο άνδρας εισήχθη στο νοσοκομείο έπειτα από πολύ σοβαρό τροχαίο, είχε πολλά κατάγματα και σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Στα τεστ που του έκαναν πριν εισαχθεί βγήκε αρνητικός στον ιό, ενώ στη συνέχεια διαγνώσθηκε θετικός.
Μετά από δύο ημέρες, ο κ. Γρηγοράκος εκδήλωσε συμπτώματα, ενώ την έβδομη μέρα μπήκε στο νοσοκομείο.
«Είχα πολύ αδρά συμπτώματα. Ανησύχησα λόγω ηλικίας. Για λίγο έχασα το εμβόλιο. Διασωληνώθηκα την ίδια μέρα που μπήκα στο νοσοκομείο. Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες. Είχα κάνει και τραχειοστομία», περιέγραψε.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, όταν ξύπνησε η μοναξιά που ένιωσε ήταν κάτι «μη διαχειρίσιμο». Ο ίδιος δεν μπορούσε να κουνηθεί καθόλου, γιατί το σώμα του άρχισε «να τρώει τις σάρκες του». Επίσης, τόνισε ότι χρειάστηκε να πάει και σε κέντρο αποκατάστασης αφότου βγήκε από το νοσοκομείο.
Συγκλονιστική ήταν, επίσης, η περιγραφή του Λεωνίδα Γρηγοράκου για την «αφόρητη μοναξιά» που επικρατεί στις ΜΕΘ. «Οι άνθρωποι στις εντατικές είναι μόνοι τους. Κανείς δε μπορεί να τους πλησιάσει. Και όταν έφευγαν, έφευγαν σαν νούμερα. Είναι δυνατόν να μη φοβηθεί κανείς για τη ζωή του όταν εξαρτάται από ένα μηχάνημα;».
Περιέγραψε μάλιστα τον εαυτό του ως εξής: «Ήμουν μια κούκλα με ανοιχτά μάτια», ενώ πρόσθεσε ακόμη ότι δεν μπορούσε να κουνηθεί, ούτε καν να τρίψει τα μάτια του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης