Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στο αεροδρόμιο της Ινδονησίας - Έπλεναν και επαναχρησιμοποιούσαν τα test covid για το ρινικό επίχρισμα

Σοκ στο αεροδρόμιο της Ινδονησίας - Έπλεναν και επαναχρησιμοποιούσαν τα test covid για το ρινικό επίχρισμα
Οι ύποπτοι κατηγορούνται για «παραβίαση της νομοθεσίας για την δημόσια υγεία και τους καταναλωτές, πλένοντας τα κιτ ρινικού επιχρίσματος και συσκευάζοντάς τα ξανά προς πώληση»
Σχετικά Άρθρα
Μια απίστευτη απάτη με τα ταχεία (rapid) test κορωνοϊού εντοπίστηκε σύμφωνα με το BBC στο αεροδρόμιο της Ινδονησίας.
Όπως αποκάλυψαν οι αρχές της χώρας μετά από σχετική έρευνα περίπου 9.000 ταξιδιώτες ενδέχεται να έχουν υποβληθεί σε επαναχρησιμοποιούμενο τεστ με ρινικό επίχρισμα για τον κορωνοϊό.
Η υπόθεση σήμανε συναγερμό στους υγειονομικούς, καθώς τα εν λόγω τεστ πλενόντουσαν από τους επιτήδειους και έπειτα τα ξανα - χρησιμοπουούσαν σε άλλους τουρίστες αφού πρώτα τα είχαν συσκευάσει ώστε να φαίνονται ως καινούρια.
Η εμπλοκόμενη, κρατική εταιρεία Kimia Farma αντιμετωπίζει πλέον αγωγές που εκκινήθηκαν για λογαριασμό των ταξιδιωτών
Μετά από παράπονα από επιβάτες ότι είχαν λάβει ψευδώς θετικά αποτελέσματα δοκιμών, η αστυνομία έστειλε έναν μυστικό αξιωματικό για να εμφανιστεί ως επιβάτης την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Detik, ο οποίος εντόπισε την κομπίνα καθώς είδες πως τα πετούσαν στον κάδο της ανακύκλωσης.

Οι συλλήψεις 

Την περασμένη εβδομάδα, συνελήφθησαν πέντε υπάλληλοι της Kimia Farma - συμπεριλαμβανομένου του διευθυντή της εταιρείας. 
Οι ύποπτοι κατηγορούνται για «παραβίαση της νομοθεσίας για την δημόσια υγεία και τους καταναλωτές, πλένοντας τα κιτ ρινικού επιχρίσματος και συσκευάζοντάς τα ξανά προς πώληση».
Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι αρχές έχουν συγκεντρώσει αναφορές από 23 μάρτυρες και διερευνούν εάν το κέρδος από την απάτη - εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 1,8 δισ. Ρουπίες ( 124,800 δολάρια) - χρησιμοποιήθηκε για τη χρηματοδότηση της... κατασκευής ενός πολυτελούς σπιτιού για έναν από τους υπόπτους .
Η Kimia Farma, η οποία εδρεύει στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, έκτοτε απέλυσε το εμπλεκόμενο προσωπικό και υποσχέθηκε να εντείνει τους εσωτερικούς ελέγχους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης