Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόλυτα εξαρτημένη η ΕΕ από Pfizer/BioNTech για την ομαλή πορεία των εμβολιασμών

Απόλυτα εξαρτημένη η ΕΕ από Pfizer/BioNTech για την ομαλή πορεία των εμβολιασμών
Η Pfizer δεσμεύεται για την προμήθεια 1,8 δισ. εμβολίων έως το 2023, στην Ευρώπη 
Σχετικά Άρθρα
Απόλυτα εξαρτημένη από την κοινοπραξία της Pfizer / BioNTech, για την ομαλή συνέχιση της προμήθειας εμβολίων για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, παραμένει η Ευρώπη. 
Μετά από την παταγώδη αποτυχία του βασικού ανταγωνιστή  στον πόλεμο των εμβολίων και έτερου βασικού προμηθευτή των ευρωπαϊκών κρατών, της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneka, να ανταποκριθεί στην έγκαιρη προμήθεια των 190 δισ. εμβολίων στην ευρωπαϊκή αγορά έως τα τέλη Μαΐου, όπως προβλεπόταν στη σύμβαση που είχε υπογράψει στις αρχές του έτους με την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης , τα κράτη  - μέλη της παραμένουν απολύτως εξαρτώμενα από το εμβόλιο της Pfizer.  

Η Pfizer δεσμεύεται για την προμήθεια 1,8 δισ. εμβολίων έως το 2023, στην Ευρώπη 

O αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός δεσμεύθηκε στις αρχές της εβδομάδας ότι μετά τη έναρξη της λειτουργίας νέων κέντρων παραγωγής εμβολίων, σκοπεύει να προμηθεύσει την ευρωπαϊκή αγορά με περισσότερα από 1.8 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για την πρόληψη του Covid-19, κατά τη διάρκεια της διετίας 2021-23.  
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, περισσότερες από 80 εκατομμύρια δόσεις Comirnaty - αυτό είναι το επίσημο όνομα του εμβολίου Pfizer / BioNTech - είχαν χορηγηθεί σε όλη την ΕΕ, τη Νορβηγία, το Λιχτενστάιν και την Ισλανδία έως τις 18 Απριλίου, αντιπροσωπεύοντας το 70% όλων των δόσεων που χορηγήθηκαν εκείνη τη στιγμή.  
Μετά από μια σύντομη περίοδο κατά την οποία το μερίδιο του φαρμάκου στις εβδομαδιαίες λήψεις μειώθηκε κάτω από το 60 % καθώς ξεκίνησε η διάθεση του εμβολίου AstraZeneca, το μερίδιο της Pfizer στην εμβολιαστική αγορά αυξήθηκε  ξανά στο 67% τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την αναστολή χορήγησης του σκευάσματος της Ζeneca, εξαιτίας της αναστάτωσης που προκλήθηκε σε όλο τον κόσμο σχετικά με την ασφάλεια του φαρμακευτικού παρασκευάσματος και τους θανάτους εμβολιασμένων ασθενών από θρόμβωση του καρδιοαναπνευστικού.  
Τα περιστατικά θρόμβων αίματος που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca καθώς και η αποτυχία της εταιρείας να τηρήσει τις συμφωνίες παράδοσης οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει προτεραιότητα στα εμβόλια mRNA στο μέλλον, με το νέο συμβόλαιο με τη Pfizer / BioNTech να αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να μπορέσει να διατηρήσει και αυξήσει το ρυθμό των εμβολιασμών τους αμέσως επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης