Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ουκρανία ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Antony Blinken – Μήνυμα στη Ρωσία

Στην Ουκρανία ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Antony Blinken – Μήνυμα στη Ρωσία
Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, να καταπολεμηθεί η διαφθορά ζητούν οι ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη στην Ουκρανία πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 6/5 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, θέλοντας να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης στο Κίεβο που φτάνει μέχρι τη Μόσχα.
Ο Blinken θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, κατά την οποία αναμένεται να επαναλάβει το αίτημα για μεταρρυθμίσεις και για καταπολέμηση της διαφθοράς.
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται να «επιβεβαιώσει εκ νέου την ακλόνητη αμερικανική υποστήριξη για την ουκρανική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα απέναντι στην ρωσική επιθετικότητα», ανέφερε σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρω-ασιατικές Υποθέσεις των ΗΠΑ, Philip Reeker.
Μάλιστα δεν αποκλείεται εντός του Ιουνίου να υπάρξει μια σύνοδος κορυφής μεταξύ του Joe Biden και του Vladimir Putin με κύριο αντικείμενο και την κατάσταση στην Ουκρανία.
Σημειώνεται πως η πρόσφατη αντιπαράθεση Ρωσίας – Ουκρανίας με τη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα το Κίεβο να ζητήσει βοήθεια από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη προκειμένου να την συνδράμουν στην επιτάχυνση της ένταξης στο ΝΑΤΟ.
Οι ΗΠΑ ήταν ο πιο ισχυρός υποστηρικτής του Κιέβου μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014 και το ξέσπασμα της σύγκρουσης στο Ντονμπάς μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των ρωσόφωνων αυτονομιστών, που σύμφωνα με το Κίεβο έχει σκοτώσει 14.000 ανθρώπους μέσα σε επτά χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης