Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δερμιτζάκης: Υψηλά τα κρούσματα έως τα μέσα Ιουνίου – Δεν μπορούμε να βγάλουμε ακόμα τη μάσκα

Δερμιτζάκης: Υψηλά τα κρούσματα έως τα μέσα Ιουνίου – Δεν μπορούμε να βγάλουμε ακόμα τη μάσκα
Σχετικά Άρθρα


Για να έχουν ελευθερίες οι εμβολιασμένοι, θα πρέπει να πέσουν τα κρούσματα είπε ο κ.Δερμιτζάκης

Την εκτίμηση πως τα κρούσματα θα παραμείνουν υψηλά έως τα μέσα Ιουνίου διατύπωσε ο καθηγητής Γενετικής Μ. Δερμιτζάκης, ο οποίος υποστήριξε πως με βάση τον αριθμό των εμβολιασμένων στην Ελλάδα, δεν μπορούμε ακόμα να βγάλουμε τη μάσκα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Δερμιτζάκης είπε πως η ανοσία της αγέλης αφορά τη μετάδοση, όχι την πίεση στο σύστημα υγείας.
«Αν εμβολιάσουμε περισσότερο τους ανθρώπους που είναι πιο ενεργοί στην κοινωνία, δηλαδή τους νέους αντί για τους ηλικιωμένους, ίσως πετυχαίναμε καλύτερο αποτέλεσμα, όσον αφορά τη μετάδοση.
Τα κρούσματα, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα είναι υψηλά μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
Αν φτάσουμε τους αριθμούς που πρέπει μέχρι τον Ιούνιο θα πετύχουμε ανοσία της αγέλης για το καλοκαίρι μόνο, που η μετάδοση είναι χαμηλή.
Αυτό φυσικά δεν φτάνει για το χειμώνα», τόνισε ο κ.Δερμιτζάκης.
Ερωτηθείς σχετικά με τις ελευθερίες των εμβολιασμένων και το αν θα μπορούσαν να βγάλουν τις μάσκες ο καθηγητής είπε ότι «αν πέσουμε στα κρούσματα που είχαμε πέρσι το καλοκαίρι οι εμβολιασμένοι μπορούν να μη φορούν μάσκα στους εξωτερικούς χώρους».
«Με τα επίπεδα κρουσμάτων που έχουμε τώρα στην Ελλάδα δε μπορούμε να βγάλουμε τη μάσκα» υποστήριξε ο κ.Δερμιτζάκης, τονίζοντας πως θα αργήσει και αυτό, εάν δεν εμβολιαστούν όλοι.
«Οι ελευθερίες των εμβολιασμένων δεν είναι μόνο συνάρτηση του»‘κάνω το εμβόλιο», είναι και συνάρτηση του πώς κυκλοφορούν τα κρούσματα.
Αυτό το μικρό ποσοστό πιθανής ασθένειας, αλλά και μετάδοσης του ιού, κάνει τον εμβολιασμένο πιο ευαίσθητο και πιο μεγαλοσυμμέτοχο στη μετάδοση.
Για να έχουν ελευθερίες οι εμβολιασμένοι πρέπει να πέσουν τα κρούσματα.
Στην περίπτωση όμως που ο εμβολιασμένος μολυνθεί από τον ιό, δεν θα νοσήσει σοβαρά.
Επίσης, ο εμβολιασμός εμποδίζει τη μετάδοση» ανέφερε ο κ.Δερμιτζάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης