Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιλιππίνες: Όσοι φορούν λάθος τη μάσκα θα... συλλαμβάνονται

Φιλιππίνες: Όσοι φορούν λάθος τη μάσκα θα... συλλαμβάνονται
Περιλαμβάνονται ακόμα και όσοι φορούν τη μάσκα κάτω από τη μύτη, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων της covid-19

Κυρώσεις για όσους δεν τηρούν σχολαστικά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό έχουν επιβάλει πολλές χώρες, στις Φιλιππίνες ωστόσο ο πρόεδρος Duterte έδωσε εντολή στην αστυνομία να συλλαμβάνει όσους δεν φορούν σωστά τη μάσκα τους.
Στην εντολη περιλαμβάνονται ακόμα και όσοι φορούν τη μάσκα κάτω από τη μύτη, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων της covid-19.
Ο Duterte έδωσε αυτή τη νέα εντολή μετά τη συνεδρίαση της ομάδας δράσης κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με βίντεο που δημοσιεύθηκε από το γραφείο Τύπου του, στο οποίο φαίνονται όλοι να φορούν μάσκα εκτός από τον ίδιο τον Φιλιππινέζο πρόεδρο.
Από τα τέλη Μάρτιου που έχουν ενισχυθεί τα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην πρωτεύουσα Μανίλα και τις γειτονικές περιοχές έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε χιλιάδες ανθρώπους για την παραβίασή τους.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο διοικητής της αστυνομίας έχουν ζητήσει από τα μέλη των δυνάμεων της τάξης να επιβάλουν πρόστιμα ή κοινωνική εργασία στους παραβάτες, αντί να τους συλλαμβάνουν, μετά τον θάνατο ενός άνδρα τον οποίο αστυνομικοί ανάγκασαν να κάνει 100 κάμψεις επειδή παραβίασε την απαγόρευση κυκλοφορίας.
Όμως ο Duterte δήλωσε ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να είναι αδιάλλακτοι με τους ανθρώπους που φορούν λάθος τη μάσκα τους. «Οι εντολές μου στην αστυνομία είναι ότι πρέπει να συλλαμβάνουν τους ανθρώπους που δεν φορούν σωστά τη μάσκα τους» τόνισε.
«Δεν το κάνω για εμένα, αλλά για εσάς. Είναι προς το συμφέρον της χώρας να μην μολύνετε κανέναν και να μην μολυνθείτε» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης