Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Maas: Να αποχωρήσουν οι μισθοφόροι από Λιβύη - Cavusoglu: Έχουμε συμφωνία με την κυβέρνηση

Maas: Να αποχωρήσουν οι μισθοφόροι από Λιβύη - Cavusoglu: Έχουμε συμφωνία με την κυβέρνηση

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών μετέβη στο Βερολίνο όπου συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογο του

Το ζήτημα της Λιβύης ήταν το επίκεντρο της συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Heiko Maas, με τον Τούρκο ομόλογο του, Mevlut Cavusoglu.
Ειδικότερα, ο Maas τόνισε πως πρέπει να υποστηριχτεί η τωρινή της κυβέρνηση και να υλοποιηθεί η συμφωνία της διάσκεψης του Βερολίνου σε σχέση με την απόσυρση των ξένων δυνάμεων και των μισθοφόρων.
Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε πως αν και συμφωνεί, υπάρχουν διμερείς συμφωνίες που πρέπει να γίνουν σεβαστές, εννοώντας την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, που αφορά την εξάσκηση τακτικού στρατού, και όχι μισθοφόρων, που υπάρχουν εκεί.
«Υπάρχουν πολλοί ξένοι μαχητές στη Λιβύη, υπάρχουν μισθοφόροι.
Συμφωνούμε ότι αυτά πρέπει να αποχωρήσουν.
Ωστόσο, η λήξη της στήριξης που χρειάζεται η χώρα, όπως η στρατιωτική εκπαίδευση και η παροχή συμβουλών, σύμφωνα με μια συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, δεν είναι προς όφελος της Λιβύης» είπε χαρακτηριστικά.

Η συνάντηση Maas με Cavusoglu

Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Γερμανίας και Τουρκίας διήρκησε λίγο περισσότερο απ' ότι είχε προγραμματιστεί και επί τάπητος τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες με έμφαση τις ευρωτουρκικές σχέσεις.
Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Heiko Maas αναφερόμενος στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «γνωρίζουμε τις τουρκικές προσδοκίες αλλά η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη που άφησε ίχνη στις σχέσεις μας.
Πάντα πιστεύαμε στον διάλογο, σε έναν διάλογο βήμα προς βήμα».
Σε κάθε περίπτωση ο Γερμανός υπουργός τόνισε πως το γεγονός αυτό φέρνει χαρά και μεταξύ άλλων δήλωσε πως «βρισκόμαστε σε μια εποικοδομητική φάση και ενθαρρύνουμε όλες τις πλευρές να συνεχίσουν προς αυτήν την κατεύθυνση ακόμα κι αν στο κυπριακό δεν διαφαίνονται προς ώρας αποτελέσματα, γιατί αυτός είναι ο δρόμος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης