Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μoderna: Έσοδα 1,94 δισ. δολ. το α΄ τρίμηνο 2021 λόγω του εμβολίου Covid-19

Μoderna: Έσοδα 1,94 δισ. δολ. το α΄ τρίμηνο 2021 λόγω του εμβολίου Covid-19

Κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου, διατέθηκαν 102 εκατ. δόσεις του εμβολίου, αριθμός που θα ανέλθει έως και στα 250 εκατ. δόσεις το β’ τρίμηνο του έτους

Σχετικά Άρθρα

Το πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο της ιστορίας της κατέγραψε η Moderna, χάρη στις αυξημένες πωλήσεις του εμβολίου κατά της Covid-19, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2021, η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,84 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι ζημιών 0,35 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.
Τα συνολικά έσοδα εκτινάχθηκαν σε 1,94 δισ. δολάρια από μόλις 8 εκατ. δολάρια πέρυσι, με τα έσοδα από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού να συνιστούν το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος  (1,73 δισ. δολάρια).

Προβλέψεις

Πάντως, οι αναλυτές της Wall Street ανέμεναν ακόμη μεγαλύτερη άνοδο των πωλήσεων (σε 2,06 δισ. δολάρια), γεγονός το οποίο έχει οδηγήσει σε εκτεταμένες απώλειες τη μετοχή της εταιρείας πιν ανοίξει η αγορά της Wall Street (-6,19%).
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου, διατέθηκαν 102 εκατ. δόσεις του εμβολίου, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί έως και στα 250 εκατ. δόσεις το β’ τρίμηνο του έτους.

Πωλήσεις

Για το σύνολο του 2021, βέβαια, η αμερικανική εταιρεία αναβάθμισε κατά 4,3% τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του εμβολίου, προσδοκώντας σε έσοδα 19,2 δισ. δολαρίων.
Η συγκεκριμένη επίδοση, πάντως, υπολείπεται σημαντικά έναντι των 26 δισ. δολαρίων της ανταγωνίστριας Pfizer.
Σημειώνεται ότι η Moderna ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 από τους Timothy Springer, Robert Langer, Kenneth Chien και Noubar Afeyan.
Δραστηριοποιείται στον τομέα της βιο-φαρμακευτικής, ενώ έγινε ευρέως γνωστή το περασμένο φθινόπωρο, όταν έγινε η δεύτερη χρονικά εταιρεία της Δύσης που «βρήκε» το εμβόλιο κατά της Covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης