Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Πρόβλεψη για επιβράδυνση της ανάπτυξης στο -0,25% το β΄ τρίμηνο λόγω τρίτου lockdown

Γαλλία: Πρόβλεψη για επιβράδυνση της ανάπτυξης στο -0,25% το β΄ τρίμηνο λόγω τρίτου lockdown

Η απώλεια στην οικονομική δραστηριότητα (4% από τα επίπεδα πριν από την πανδημία) διαμορφώθηκε όσο ήταν στη χειρότερη στιγμή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος του Insee, Julien Pouget

Σχετικά Άρθρα

Η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας θα επιβραδυνθεί το δεύτερο τρίμηνο, καθώς τα νέα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν αναστέλλουν τη δυναμική ισχυρότερης ανάκαμψης, εν σχέσει με άλλες ισχυρές οικονομίες όπως οι ΗΠΑ ή Βρετανία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ινστιτούτου Insee τις οποίες επικαλείται δημοσίευμα του Bloomberg την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021.
Η γαλλική οικονομία, η οποία είχε αποδειχθεί ανθεκτική στις αρχές του έτους, εμφάνισε αναιμική ανάπτυξη 0,4% το πρώτο τρίμηνο, ενώ η Ευρωζώνη συνολικά κατέγραψε ύφεση.
Ωστόσο, για το τρέχον τρίμηνο, η Insee προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα επιβραδυνθεί σε περίπου 0,25%, αφού η κυβέρνηση εφάρμοσε αυστηρό lockdown τον Απρίλιο και θα καταγράψει σταδιακή ανάπτυξη τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Θετικά στοιχεία

Περίπου 4% κάτω από τα επίπεδα πριν από την κρίση, η απώλεια δραστηριότητας βρέθηκε στο επίπεδο της χειρότερης στιγμής της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Insee Julien Pouget.
Ωστόσο, η οικονομία βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ό, τι κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εθνικών lockdowns τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, και η τεράστια κρατική υποστήριξη προς εργαζόμενους και τα νοικοκυριά έχει διατηρήσει την παραγωγική ικανότητα, επισήμανε ο Insee.

Πανδημία

«Η οικονομία μπορεί να ανακάμψει ταχύτατα, εάν και μόνο εάν η πανδημία διατηρηθεί υπό έλεγχο», επισήμανε ο Pouget.
«Είμαστε ταυτόχρονα πολύ μακριά όσο και πολύ κοντά στην ανάκαμψη»,
Το Bloomberg Economics προβλέπει ότι το σύνολο της Ευρωζώνης θα έχει ανάπτυξη περίπου 1,6% αυτό το τρίμηνο, με τη Γερμανία στο 2,7% και την Ιταλία στο 1%.
Εξέλιξη ΑΕΠ Γαλλίας
INSEEEEE.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης