Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): «Μεταξύ 25% και 28%» θα διαμορφωθεί ο φορολογικός συντελεστής για τα εταιρικά κέρδη

Biden (ΗΠΑ): «Μεταξύ 25% και 28%» θα διαμορφωθεί ο φορολογικός συντελεστής για τα εταιρικά κέρδη

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Joe Biden γίνονται στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων του σχεδίου του για επενδύσεις ύψους 2 τρισ. δολ. στις δημόσιες υποδομές

Ο φορολογικός συντελεστής των εταιρικών κερδών να διαμορφωθεί «μεταξύ 25% και 28%» είναι ρητός στόχος του Αμερικανού προέδρου Joe Biden, ο οποίος πραγματοποιεί διαλλακτικές δηλώσεις για τις αυξήσεις στη φορολόγηση των επιχειρήσεων εν μέσω των έντονων διαπραγματεύσεων για την χρηματοδότηση ενός έντονα φιλόδοξου σχεδίου για την ανανέωση των δημόσιων υποδομών και την δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Πέμπτη 6 Μαϊου 2021.

Χρηματοδότηση

«Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί (σ.σ. αυτό το σχέδιο), είναι να υπάρξει η διαβεβαίωση ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες δεν πληρώνουν μηδενικούς φόρους και να περιορισθεί η μείωση της φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών [σ.σ. που έλαβε χώρα το 2017 από την κυβέρνηση Trump διαμορφώνοντας το συντελεστή στο 21%] μεταξύ 25% και 28%», υπογράμμισε ο Biden σε εκδήλωση στη Λουιζιάνα
«Αυτό αντιστοιχεί σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια και μπορούμε να καλύψουμε το κόστος των δημοσίων δαπανών».
Είναι η πρώτη φορά που ο Biden είχε αναγνωρίσει ρητά ότι η αρχική του πρόταση για αύξηση του συντελεστή φόρου εταιρειών στο 28%, από 21%, διαφοροποιείται εν μέσω διαπραγματεύσεων για το νομοσχέδιο επενδύσεις στις δημόσιες υποδομές.
 

Διαπραγματεύσεις

Υπάρχει δέσμευση η χρηματοδότηση των επενδύσεων να μη επιβαρύνει το ομοσπονδιακό έλλειμμα αλλά να γίνει μέσω της γενναίας αύξησης του φορολογικού συντελεστή των εταιρικών κερδών που μειώθηκε το 2017.
Ο συντελεστής 25% έχει ήδη γίνει αποδεκτός από τον Δημοκρατικό Γερουσιαστή της Δυτικής Βιρτζίνια Joe Manchin, που ασκεί σημαντική επιρροή στην έγκριση του νοσμοσχεδίου, δεδομένου ότι η πρωτοβουλία δεν θα έχει την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών.

Ρεπουμπλικανοί

Μέχρι στιγμής, οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο έχουν δηλώσει ότι οποιεσδήποτε αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις μειώσεις φόρων του 2017 δεν θα γίνουν αποδεκτές.
Ο αρχηγός της μειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell προέβλεψε αυτήν την εβδομάδα ότι ο Biden δεν θα βάλει ούτε μια ρεπουμπλικανική ψήφο για το Αμερικανικό Σχέδιο Θέσεων Εργασίας ή για το συνοδευτικό νομοσχέδιο,  για την προστασία των οικογενειών (American Families Plan). 
Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται αυτήν την εβδομάδα μεταξύ του Λευκού Οίκου και γερουσιαστών από τα δύο κόμματα σχετικά με τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου για τις επενδύσεις στις υποδομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης