Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιθανή η επικοινωνία Johnson – Macron για τη νήσο Jersey – Στο επίκεντρο οι αλιείς

Πιθανή η επικοινωνία Johnson – Macron για τη νήσο Jersey – Στο επίκεντρο οι αλιείς

Επιθυμία του Johnson παραμένει η απευθείας επικοινωνία με τον Emmanuel Macron

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Boris Johnson και ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron προσανατολίζονται στην άμεση έναρξη διμερούς διαλόγου μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών, προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία λύση στην αναταραχή που έχει ξεσπάσει στη νήσο Jersey της Μάγχης σχετικά με το Δικαίωμα Ελεύθερης Αλιείας στην περιοχή, των Άγγλων και Γάλλων αλιέων.

The Times: «Επιθυμία του Johnson παραμένει η απευθείας επικοινωνία με τον Emmanuel Macron»

Η εφημερίδα "The Times" του Λονδίνου στην πρώτη σελίδα της έντυπης έκδοσης της, την Παρασκευή 8 Μάιου, αναφέρει ότι τις επόμενες ημέρες οι ηγέτες των δύο χωρών θα προσπαθήσουν να έχουν μεταξύ τους επικοινωνία, κατόπιν επιθυμίας του Boris Johnson.
Στο δημοσίευμα της η εφημερίδα, φίλα προσκείμενη στη Downing Street, δεν αποσαφηνίζει με ποιον τρόπο σκοπεύουν να επικοινωνήσουν οι δύο ηγέτες μεταξύ τους, προκειμένου να δοθεί λύση στη διένεξη που προέκυψε την τελευταία εβδομάδα στις εμπορικές σχέσεις Αγγλίας και Γαλλίας, σχετικά με το ποια χώρα διατηρεί το δικαίωμα της ελεύθερης αλιείας στο νησί Jersey.

Untitled_2.png

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "The Times", την Παρασκευή 8 Μαΐου

Βρετανοί αξιωματούχοι παραδέχονται πως οι σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου - Αγγλίας , «δε βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο»

Σε δηλώσεις τους την Πέμπτη το βράδυ, Άγγλοι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι «οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών (σ.σ. Αγγλίας και Γαλλίας) δε βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σημείο όπου θα επιθυμούσαμε.».
Πάντως, άλλη «πηγή» της Downing Street, μιλώντας στους Times υποστήριξε πως επιδίωξη τόσο του Boris Johnson όσο και του Προέδρου Macron είναι «η αποκατάσταση των σχέσεων και η αναζωπύρωση της συμμαχίας και στενής συνεργασίας των δύο χωρών.
«Είμαστε οι στενότεροι σύμμαχοι (σ.σ. με τη Γαλλία) και δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος, αυτή η σχέση να διαταραχθεί.
Αυτή τη στιγμή όμως ο δρόμος μοιάζει γεμάτος με λακκούβες, που πρέπει να σκεπαστούν» επισήμανε στην εφημερίδα ο Άγγλος αξιωματούχος, με το χαρακτηριστικό φλεγματικό βρετανικό χιούμορ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης