Football Talk

Η Τσέλσι έδειξε το δρόμο, οι υπόλοιποι ακολουθούν με οπαδούς στο διοικητικό συμβούλιο!

Η Τσέλσι έδειξε το δρόμο, οι υπόλοιποι ακολουθούν με οπαδούς  στο διοικητικό συμβούλιο!

Σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο εκπροσώπησης των οπαδών στις διοικήσεις των ομάδων, όπως πρώτη κάνει η Τσέλσι.

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλος, όπως όλα δείχνουν ήταν ο «θόρυβος» που προκάλεσαν οι αντιδράσεις των Άγγλων φιλάθλων, στο άκουσμα της συμμετοχής της ομάδας τους στην European Super League, με τις διαμαρτυρίες να ποικίλουν και τους φίλους των «μεγάλων» της Premier League να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Τα επεισόδια στο Μάντσεστερ και ο αρχικός προβληματισμός

Χαρακτηριστικό παράδειγμα άλλωστε αποτέλεσε η αναβολή της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ, εξαιτίας των επεισοδίων που έλαβαν χώρα τόσο εντός, όσο και εκτός του γηπέδου, μπαίνοντας στο ‘Ολντ Τράφορντ και μη επιτρέποντας την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Άμεση συνέπεια του συγκεκριμένου γεγονότος αποτέλεσαν οι ανακοινώσεις τόσο των δύο διοικήσεων, όσο και της Αστυνομίας, οι οποίες έκαναν λόγο για επαναπροσδιορισμό της ημέρας τέλεσης της αναμέτρησης, με βασικό στόχο την ασφάλεια και την προστασία, όσων απαρτίζουν μέρος του κόσμου της Premier League.

Παρόλα αυτά οι αντιδράσεις δεν περιορίστηκαν μόνο στο Μάντσεστερ, αλλά έγιναν αισθητές και στις υπόλοιπες ομάδες του Big 6, με τους φίλους της Άρσεναλ να πραγματοποιούν πορεία δις, ζητώντας την απομάκρυνση του ισχυρού άνδρα της ομάδας, Κρόνκε, ενώ αυτούς της Λίβερπουλ, να κρεμούν πανό έξω από το Άνφιλντ και να απειλούν με «πόλεμο» κατά της διοίκησης.

Η ιδέα του Αμπράμοβιτς και ο άκουσμα της πρότασής του

Από την πλειονότητα των αντιδράσεων απείχε σε μεγάλο βαθμό η Τσέλσι, με τους «μπλε» και τον Αμπράμοβιτς να διαχειρίζονται με μεγαλύτερη σοβαρότητα το εγχείρημα της European Super League.

Αναλυτικότερα οι Λονδρέζοι, παρά το γεγονός πως συμφώνησαν στην δημιουργία μίας νέας διοργάνωσης και αποτέλεσαν μέρος των 12 Ευρωπαϊκών ομάδων που συμμετείχαν ενεργά στην σύστασή της, επηρεάστηκαν από μία επίσης μεγάλη πορεία των φίλων τους έξω από το Στάμφορντ Μπριτζ, πριν από την αναμέτρηση της Τσέλσι με την Μπράιτον και αποχώρησαν πρώτοι από την νεοσύστατη λίγκα, κάνοντας την αρχή για την ματαίωση του εν λόγω εγχειρήματος.

Παρόλα αυτά, ο Αμπράμοβιτς, προκειμένου τόσο για να κατευνάσει τα «πνεύματα», όσο και για να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον κόσμο της ομάδας, πρότεινε τα διοικητικά συμβούλια της Τσέλσι να περιλαμβάνουν και μία αντιπροσωπεία των οπαδών, πράγμα που προφανώς ήχησε καλά σε όλους στο «μπλε» στρατόπεδο.

E0dnB3dXEAA79RV.jpg

Η επίδραση της πρότασης στους υπολοίπους του Big 6

Επρόκειτο αναμφίβολα για μία καινοτόμα πρόταση, ανάλογη της οποίας δεν έχει λάβει χώρα ξανά στην εποχή της Premier League, με βασικό πλεονέκτημα της την ενεργή συμμετοχή του φίλαθλου κοινού, στα «κοινά» της αγαπημένης του ομάδας.

Οι φίλαθλοι που θα παραβρίσκονται σε κάθε συζήτηση που αφορά την ομάδα θα είναι τρεις, θα έχουν τον ρόλο αντιπροσώπου στο συμβούλιο, δεν θα μπορούν να ψηφίζουν αλλά θα μεταφέρουν τις ιδέες και τις σκέψεις των υπολοίπων, με υποχρέωση της εκάστοτε διοίκησης να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τις θέσεις των φιλάθλων.

Κάπως έτσι όμως επηρεάστηκαν και οι… υπόλοιποι που απαρτίζουν το Big 6, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για θετική διάθεση όλων, για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης, που δεν ταυτίζεται με το «γερμανικό μοντέλο», αλλά αναμένεται να αποτελέσει μία πρόοδο για τον τρόπο λήψης αποφάσεων στην Premier League.

Έτσι λοιπόν, η Λίβερπουλ λέγεται πως ήδη έχει ξεκινήσει ουσιαστικές επαφές με το «Spirit of Shankly», το γκρουπ των οργανωμένων οπαδών της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δοκιμάζει ήδη τρόπους, ώστε να μην χάσει χρόνο, ούσα ιδιαίτερα θορυβημένη από τον απόηχο των επεισοδίων, η Σίτυ κινείται ανάλογα, ενώ και η Άρσεναλ  με την Τότεναμ εξετάζουν τις επιλογές τους.

Αν άλλωστε η ιδέα του Αμπράμοβιτς υιοθετηθεί ρεαλιστικά από όλους, η European Super League θα αποτελέσει επίσημα παρελθόν…

Δημήτρης Μανάκος

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης