Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin για ρωσικά εμβόλια: Απλά και αποτελεσματικά όπως το... καλάσνικοφ

Putin για ρωσικά εμβόλια: Απλά και αποτελεσματικά όπως το... καλάσνικοφ
Σχετικά Άρθρα

Το μονοδοσικό εμβόλιο Sputnik Light εγκρίθηκε την Πέμπτη 7/5 στη Ρωσία, με τον Putin να κάνει τη δική του παρομοίωση σχετικά με τα ρωσικά σκευάσματα.
Το εμβόλιο κοστίζει λιγότερο από 8,3 ευρώ και προορίζεται για εξαγωγή ενώ μπορεί να αυξήσει των αριθμό των ανθρώπων που έχουν μερική ανοσία.
Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik Light αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων RDIF συνιστά το πρώτο συστατικό του Sputnik-V.
Είναι αποτελεσματικό κατά 79,4% , 28 ημέρες μετά την ανοσοποίηση, ενώ ο δείκτης αποτελεσματικότητας στο επίπεδο αυτό που προσεγγίζει το 80% υπερβαίνει τους δείκτες αποτελεσματικότητας άλλων εμβολίων που απαιτούν δύο δόσεις.

Η ατάκα του Putin

Ο Ρώσος Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, θέλοντας να μιλήσει για την αποτελεσματικότητα των ρωσικών εμβολίων, τα παρομοίασε με το.. καλάσνικοφ.
Συγκεκριμένα, είπε ότι τα εμβόλια είναι "τόσο απλά και αξιόπιστα όσο ένα καλάσνικοφ".
"Τα φάρμακά μας βασίζονται σε τεχνολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και δεκαετίες.
Είναι επίσης πολύ μοντέρνα, και αναμφίβολα, είναι τα πιο αξιόπιστα και ασφαλέστερα", δήλωσε.
"Είναι αξιόπιστα όπως το AK-47. Παρεμπιπτόντως, δεν είμαστε εμείς που το είπαμε αυτό, αυτό είπε ένας Ευρωπαίος ειδικός.
Και νομίζω ότι είναι σίγουρα σωστός", τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Oυσιαστικά ο Putin αναφερόταν σε ένα σχόλιο που αρχικά είχε κάνει ένας επιστήμονας από την Αυστρία σε σχέση με την αποτελεσματικότητα του Sputnik V.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής για τις μολυσματικές ασθένειες στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης και πρόεδρος της Αυστριακής Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων Florian Thalhammer είχε δηλώσει ότι το εμβόλιο Sputnik V έδειξε αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία συγκρίσιμη με τα χαρακτηριστικά ενός καλάσνικοφ.
"Το Sputnik V είναι σαν ένα AK-47, ένα ρωσικό τουφέκι. Είναι απλό, αξιόπιστο και αποτελεσματικό" είχε πει μεταξύ άλλων ο καθηγητής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Kronen Zeitung. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης