Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εστίαση: Τον Ιούνιο οι πρώτες εκταμιεύσεις του προγράμματος στήριξης

Εστίαση: Τον Ιούνιο οι πρώτες εκταμιεύσεις του προγράμματος στήριξης

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης επισήμανε ότι αναμένεται η άμεσα έγκριση του προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το πρόγραμμα των επιχειρήσεων εστίασης εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, σύμφωνα με δηλώσεις που πραγματοποίησε το Σάββατο 8 Μαΐου 2021.
«Εμείς είμαστε έτοιμοι εδώ και πολλές ημέρες, αλλά περιμένουμε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί από εκεί.
Ελπίζω ότι μέσα στην άλλη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να κάνουν τις αιτήσεις τους» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.
Ο ίδιος σημείωσε πως «η εκταμίευση των χρημάτων που προέρχονται από πόρους του ΕΣΠΑ θα έρθει γρήγορα, όχι αυτόματα όπως με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, αλλά σύντομα».
«Θεωρώ ότι μέσα στον Ιούνιο θα γίνουν οι πρώτες πιστώσεις, αλλά τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι προμηθευτές τους, γνωρίζοντας το ποσό που περιμένουν θα μπορούν να κάνουν το “κουμάντο” τους» είπε.

«Elevate Greece»

Ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνηση έχει δώσει μεγάλος βάρος στον χώρο των νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων.
Όπως επισήμανε, με το πρόγραμμα «Elevate Greece» υπάρχει άμεση στήριξη με επιχορήγηση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, ενώ παράλληλα υπάρχουν πολλά προγράμματα ενίσχυσης τους και ανάπτυξης επενδύσεων.
Για τα ευνοϊκά δάνεια μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας ο υφυπουργός είπε ότι το κονδύλι ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ και αφορά επιχειρήσεις με προσωπικό έως 10 ατόμων και τζίρο έως 200.000 ευρώ, που είχαν αποκλειστεί από πολλά από τα προηγούμενα προγράμματα.
Για το πρόγραμμα αυτό δόθηκε τις προηγούμενες ημέρες έγκριση και άμεσα θα αρχίσουν οι εκταμιεύσεις, επισήμανε ο κ. Τσακίρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης