Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Έκκληση για μποϊκοτάζ σε εκδήλωση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Ουιγούρων

Κίνα: Έκκληση για μποϊκοτάζ σε εκδήλωση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Ουιγούρων

Την εκδήλωση προγραμματίζουν να διοργανώσουν την επόμενη εβδομάδα, η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία μαζί με την Αυστραλία και τον Καναδά

Σχετικά Άρθρα

Να μη λάβουν μέρος σε μία εκδήλωση που προγραμματίζουν να διοργανώσουν την επόμενη εβδομάδα η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία σχετικά με την καταπίεση των Ουιγούρων μουσουλμάνων, αλλά και άλλων μειονοτήτων στην επαρχία Σιντζιάνγκ παροτρύνει το Πεκίνο τα κράτη – μέλη του ΟΗΕ σε σημείωμα το οποίο επικαλείται δημοσίευμα του Reuters το Σάββατο 6 Μαϊου 2021.
«Είναι μία εκδήλωση με πολιτικά κίνητρα» υπογράμμιζε η διπλωματική αντιπροσωπεία της Κίνας στο ίδιο σημείωμα, που είχε την ημερομηνία της Πέμπτης 6 Μαΐου 2021.
«Ζητάμε από τη διπλωματική αποστολή σας να μη λάβει μέρος σε αυτή την εκδήλωση κατά της Κίνας» έγραφε με το ίδιο σημείωμα.

Πολιτικό εργαλείο

Η Κίνα καταγγέλλει ότι οι διοργανωτές της εκδήλωσης, με τη συμμετοχή και αρκετών άλλων ευρωπαϊκών χωρών, μαζί με την Αυστραλία και τον Καναδά χρησιμοποιούν «τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως πολιτικό εργαλείο για να επέμβουν στα εσωτερικά ζητήματα της Κίνας, όπως, η Σιντζιάνγκ και να προκαλέσουν διαιρέσεις και αναταραχή, διαταράσσοντας την ανάπτυξης της Κίνας».
«Έχουν εμμονή με την πρόκληση αντιπαράθεσης με την Κίνα» σύμφωνα με το ίδιο σημείωμα που ανέφερε ότι «η προκλητική εκδήλωση μπορεί να οδηγήσει μόνο σε κλιμάκωση της αντιπαράθεσης».
Η κινεζική διπλωματική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ επιβεβαίωσε το υπηρεσιακό σημείωμα, αλλά και την αντίθεση του Πεκίνου στην αναφερόμενη εκδήλωση.

Η εκδήλωση

Ο πρέσβεις των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας και της Βρετανίας πρόκειται να μιλήσουν στην εκδήλωση την Τετάρτη 12 Μαϊου, μαζί με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της οργάνωση Human Rights Watch Ken Roth και τον Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς Αμνηστίας Agnes Callamard
Στόχος της εκδήλωσης είναι να «συζητηθεί πώς το σύστημα των κανονιοσμών του ΟΗΕ, τα κράτη μέλη και η κοινωνία των πολιτών μπορούν να υποστηρίξουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των μελών των εθνικών μουσουλμανικών κοινοτήτων στο Σινγιάνγκ».

Καταναγκαστική εργασία

Δυτικά κράτη και ομάδες δικαιωμάτων κατηγόρησαν τις αρχές στο Σιντζιάνγκ για παράνομη κράτηση και βασανισμό των Ουιγούρων σε στρατόπεδα, στο πλαίσιο αυτου που οι Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτήρισαν γενοκτονία.
Τον Ιανουάριο, η Ουάσιγκτον απαγόρευσε την εισαγωγή βαμβακιού και προϊόντων τομάτας από το Σινγιάνγκ εξαιτίας της χρήσης της πρακτικής της καταναγκαστικής εργασίας.
Το Πεκίνο αρνείται τις κατηγορίες και περιγράφει τα στρατόπεδα ως κέντρα κατάρτισης για την καταπολέμηση του θρησκευτικού εξτρεμισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης