Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel (Γερμανία): Η άρση προστασίας των πατεντών θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα των εμβολίων

Merkel (Γερμανία): Η άρση προστασίας των πατεντών θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα των εμβολίων

«Αν παραχωρηθεί μία πατέντα και η ποιότητα (σ.σ. των δόσεων των εμβολίων) δεν ελέγχεται, βλέπω μεγαλύτερο κίνδυνο από μια ευκαιρία» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel

Σχετικά Άρθρα

Την αντίθεσή της στην αναστολή προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων των εμβολίων κατά της COVID-19 δήλωσε η  Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής στο Πόρτο της Πορτογαλίας, επισημαίνοντας ότι αυτό θα καταστεί επιζήμιο για την ποιότητα την δόσεων των εμβολίων, σύμφωνα με δημοσίευμα τυο Reuters το Σάββατο 8 Μαίου 2021.

Κίνδυνος

«Ξεκαθάρισα τη θέση μου ότι δεν πιστεύω ότι η παραχώρηση των πατεντών είναι η λύση για τη διάθεση των εμβολίων σε περισσότερους ανθρώπους» απάντησε η Merkel, όταν ερωτήθηκε σχετικά με την ετοιμότητα της ΕΕ να συζητήσει την αμερικανική πρόταση για την άρση της προστασίας των πατεντών.
«Αν παραχωρηθεί μία πατέντα και η ποιότητα δεν ελέγχεται, βλέπω μεγαλύτερο κίνδυνο από μια ευκαιρία» δήλωσε η Merkel, προσθέτοντας ότι οι βιομηχανικοί παρασκευαστές των εμβολίων, είναι οι πλέον ικανοί για να τροποποιήσουν τα εμβόλια και να τα κάνουν πιο αποτελεσματικά κατά νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού".

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης