World Sports

BEACH VOLLEY: Σπουδαία νίκη-πρόκριση των Αρβανίτη και Καραγκούνη επί της Πολωνίας

BEACH VOLLEY: Σπουδαία νίκη-πρόκριση των Αρβανίτη και Καραγκούνη επί της Πολωνίας

Μία τεράστιας σημασίας νίκη πανηγύρισε η Εθνική μας ομάδα Beach Volley των Γυναικών επί της Πολωνίας με 2-1 σετ, με φόντο την τελική φάση του Προολυμπιακού τουρνουά.

Σπουδαία νίκη πανηγύρισαν η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη απέναντι στην Πολωνική ομάδα των Τσεΐνοβα και Λόντεκ, με έπαθλο την κατάκτηση της 1ης θέσης του ομίλου, στο δρόμο για την τελευταία φάση του Προολυμπιακού τουρνουά, που θα γίνει στη Χάγη στα τέλη Ιουνίου (22-26).

Σε ένα απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι, τα κορίτσια μας ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση, προηγήθηκαν μέχρι και με 3 πόντους (11-8) και απώλεσε για πρώτη φορά το προβάδισμά της στα μισά του πρώτου σετ (16-15), με τις Πολωνέζες να εκμεταλλεύονται τις κακές υποδοχές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Έκτοτε, η Ελλάδα δεν μπόρεσε να αντιστρέψει την κατάσταση, έμεινε πίσω στο σκορ με 4 πόντους (20-16), και παρά την προσπάθεια των δύο κοριτσιών και τους 4 συνεχόμενους πόντους που κέρδισαν, εκμεταλλευόμενες το σερβίς της Καραγκούνη, έχασαν το πρώτο σετ με 22-20 και κλήθηκαν να ανατρέψουν την κατάσταση στην συνέχεια.

Ανάλογη ήταν η εξέλιξη και του δεύτερου σετ, αλλά με διαφορετική κατάληξη, με τις Ελληνίδες να βγάζουν χαρακτήρα και να ισοφαρίζουν σε 1-1, αξιοποιώντας αυτή την φορά το προβάδισμα που πήραν από την έναρξη και μετά.

Η Εθνική μας έφτασε να κερδίζει μέχρι και με 5 πόντους (11-6, 13-8), δεν επαναπαύθηκε σε καμία περίπτωση αλλά αντιθέτως αύξησε ακόμα περισσότερο το προβάδισμά της, φτάνοντας με δύο συνεχόμενους πόντους της Καραγκούνη και σε «double score» και εν τέλει έφτασε στην πολυπόθητη ισοφάριση (21-12), με την πρόκριση να καθορίζεται στο τρίτο και τελευταίο σετ.

Το ξεκίνημα δεν ήταν ιδανικό (1-4), αλλά η συνέχεια χαρακτηρίστηκε από την ποιότητα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και το πάθος των δύο Ελληνίδων, οι οποίες με ένα σερί 7-4, ανέτρεψαν την κατάσταση και έφεραν το ματς σε ισορροπία (8-8).

Το 10-8 της Ελλάδας ανάγκασε την Πολωνία να πάρει τάιμ άουτ, αλλά ούτε αυτό αποδείχθηκε αρκετό για να σταματήσει το καλό ελληνικό μομέντουμ, με αποτέλεσμα το 15-11 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αναμέτρησης και την Εθνική μας να παίρνει μία σπουδαία πρόκριση για την τελική φάση της Χάγης.

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης