Διεθνή

Νέες συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ – Τουλάχιστον 90 οι τραυματίες

Νέες συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ – Τουλάχιστον 90 οι τραυματίες
Μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε τις πρωινές ώρες της Κυριακής 9/5 από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ
Σχετικά Άρθρα

Tουλάχιστον 90 άτομα τραυματίστηκαν από τις νέες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και ισραηλινής αστυνομίας που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 8/5 σε διάφορες συνοικίες της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.
«Ενενήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βίαιες συγκρούσεις» στην Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος σε νεότερη ενημέρωσή την Κυριακή 9/5, έχοντας νωρίτερα κάνει λόγο για περίπου 50 τραυματίες.
Η πλειοψηφία των ανθρώπων , ανάμεσα στους οποίους είναι και ανήλικοι, τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες ή χειροβομβίδες κρότου λάμψης που έριξε η ισραηλινή αστυνομία, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.
Σημειώνεται ότι είχαν προηγηθεί την Παρασκευή 7/5 συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών αστυνομικών κυρίως στην Πλατεία των Τεμενών, με αποτέλεσμα των τραυματισμό πάνω από ατόμων.

Εκτόξευση ρουκέτας

Στο μεταξύ, μια ρουκέτα εκτοξεύτηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 9/5 από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, πλήττοντας θέσεις του ισλαμικού κινήματος Χαμάς στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα των 2 εκατομμυρίων κατοίκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης