Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα – Ωφέλιμος ο εμβολιασμός για τις έγκυες

Γώγος: Το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα – Ωφέλιμος ο εμβολιασμός για τις έγκυες
"Η εγκυμοσύνη αποτελεί παράγοντα κινδύνου για σοβαρή νόσο COVID και άρα ο εμβολιασμός είναι ωφέλιμος", σύμφωνα με τον Χ. Γώγο
«Το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα», τόνισε ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος.
Ο κ. Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ ξεκαθπάρισε ότι «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο δεδομένο», ενώ κληθείς να απαντήσει εάν ενδείκνυται ο εμβολιασμός για τις έγκυες γυναίκες ανέφερε ότι η εγκυμοσύνη αποτελεί παράγοντα κινδύνου για σοβαρή νόσο COVID και άρα ο εμβολιασμός είναι ωφέλιμος.
Σημείωσε δε, ότι δε χρειάζεται να πάρει κάποιος προληπτικά κάποιο φάρμακο, αν και ορισμένες ειδικές κατηγορίες πολιτών με χρόνια προβλήματα, όπως πχ θρομβοφιλία, θα πρέπει να συνεννοηθούν με τον γιατρό που τους παρακολουθεί.

Εμβολιασμός παιδιών

Σχετικά με το εάν πρέπει να εμβολιάζονται τα παιδιά, ο κ. Γώγος υπογράμμισε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες και μόνο εφόσον τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι τέτοια που δείχνουν ότι η διασπορά δεν μπορεί να ελεγχθεί με τον εμβολιασμό των ενηλίκων.

Περί δεξιώσεων

Για τη διεξαγωγή δεξιώσεων γάμων σε κτήματα, ο κ. Γώγος σημείωσε ότι είναι ένα θέμα που θα το μελετήσει η επιτροπή προς το τέλος του μήνα, αφότου πρώτα έχουν τα πρώτα αποτελέσματα από το άνοιγμα του τουρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης